provadenna.jpeg

Hi.

On my blog you will find interviews with creative girls, recipes, positivity and some of my days in pictures.  

Oktoberhelgen: fredag och lördag

Oktoberhelgen: fredag och lördag

IMG_7837.JPG

Jag har haft en långhelg. Varit ledig torsdag, fredag, lördag och söndag.

I torsdags tog jag bussen hem till Skåne och det blåste, sådär mycket att det kändes som om bussen skulle välta omkull. Jag åt en mannafrutti med jordgubbssylt och lutade håret mot fönsterrutan. Jag älskar att vara påväg.

Det blir fredag. Jag och mamma tar båten över ett skummigt hav för att åka till Louisiana. Vi vilar ögonen på tavlor och jag tänker att hela museet är som mindfulness. Vita korridorer, stora fönster som släpper in dagsljus och träd som sträcker sina grenar mot himlen där utanför. Det finns fotografier som vi kollar länge på, mörka videoverk och rum med lysande små bollar som hänger i tunna trådar från taket. Till lunch äter jag risotto med sötpotatis och timjan + varma små bröd som smöret smälter på. Och andra saker, men de hör inte till historien. 

Vi åker på vägar längs havet. Kör förbi pampiga hus. Stannar och dricker kaffe. Hamnar i Köpenhamn.

Klockan fem äter vi svampsoppa ur pappmuggar på en tvärgata nära vårt hotell. Det är restaurangen som bjuder, ett försök till att locka in oss i värmen. Vi lockas inte, men soppan är god. Kantarelltoasten också. Jag tar en lapp med receptet.

Jag dricker två koppar te efter middagen. Känner mig tacksam. Utanför vårt rum dansar köpenhamnsnatten men vi ligger stadigt under våra täcken. Varmt inlindade av både täcke och trötthet. 

Till frukost äter jag rågbröd, dricker äppeljuice, gnuggar mig i ögonen. Utanför är hela luften grå, som mörk bomull. Vi går till den botaniska trädgården. Vandrar omkring i palmhuset och kikar på olika växtsorter. Går upp för en spiraltrappa och ser grönskan breda ut sig under våra fötter. 

I bilen påväg ut ur Köpenhamn blir jag trött. Lutar håret mot fönstret. Nu åker vi hem. 

IMG_7861.jpg
FullSizeRender.jpg
IMG_7860.jpg
IMG_7859.jpg
IMG_7814.JPG
IMG_7810.JPG
IMG_7827.JPG
IMG_7831.JPG
FullSizeRender 3.jpg
IMG_7829.JPG
IMG_7830.JPG
IMG_7834.JPG

/Copenhagen with my mother. 


Oktoberhelgen: söndag

Oktoberhelgen: söndag

Mörkgrönt + blekrosa och platta persikor

Mörkgrönt + blekrosa och platta persikor