provadenna.jpeg

Hi.

On my blog you will find interviews with creative girls, recipes, positivity and some of my days in pictures.  

Intervju med Tova Strandell om vad som är roligast i den kreativa processen, varför musiken är allt och hur man tar hand om vilda lockar

Intervju med Tova Strandell om vad som är roligast i den kreativa processen, varför musiken är allt och hur man tar hand om vilda lockar

unnamed.jpg

Matilda: Hej Tova. Det ska bli så himla kul att få lov att göra en intervju med dig. Tycker att du verkar vara så härlig + gullig + kul. Skulle du vilja börja med att presentera dig själv lite kort? Vem är Tova?

Tova: Heheh tacktack!! <3 Oj alltid den svåraste frågan. Men jag är 22 barre. Heter alltså Tova, men kallas för trollet av många nära och kära så därför blev det Instagramnamnet haha. Detta gör att jag blir mer igenkänd som trollet (trolleet, fanns inget ledigt med ett e) än Tova nuförtiden.

Jag jobbar med musik på heltid med min lillebror. Vi är signade till ett skivbolag som heter Ten music group, så vi hänger i studio på dagarna eller så är vi ute och reser och skriver musik, giggar och så. Vi heter Strandell i efternamn så artistnamnet fick bli Strandels. Simple as that... Jag är väl ett så kallat yrväder med ibland för mycket energi. Men jag kan vara lugn och sansad också, ibland hehe. Min familj tycker att jag pratar för mycket. Finns nog fler som tycker det men som inte vågar säga det till mig. Jag har lockigt, tovigt hår (alldeles för mycket hår tycker jag själv) och därför är det ett himla sammanträffande att jag fick heta Tova med tanke på att jag knappt hade något hår alls när jag kom till världen. Jag föredrar att hänga i skärgården än att stå på dunkadunkapartaj i stan på helgerna. Eller ja, föredrar skärgården mestadels egentligen.

TOVA7.jpg
TOVA5.jpg

Matilda: Hur skulle du beskriva din relation till kreativitet? Är det något som alltid har funnits där?

Tova: Hmmm, alltså det finns inga akademiker i min familj så det kreativa hos mina päron och syskon har ju alltid funnits där och det tror jag har påverkat mig. Musiken har alltid varit ett stort intresse och jag har sjungit så länge jag kan minnas.

TOVA9.jpg
FullSizeRender 2.jpg

Matilda: Vad i den kreativa processen tycker du är allra roligast?

Tova: Om man tänker på musiken så är väl den roligaste delen att vara i studion och låta alla idéer flöda, men även att stå på scen ger mig en sjuk adrenalinkick vilket ju är det bääästa. Att få dela med sig till andra av det man jobbat på. När det kommer till foto så är det när jag befinner mig i en magisk miljö med ett fint motiv, och lyckas fånga det på bild. Sen att sitta och pilla med foton efteråt är ju också mys.

unnamed (1).jpg
FullSizeRender 8.jpg

Matilda: Att skriva låtar och att få jobba med musik – vad betyder det för dig?

Tova: Alllltttt. Det är bäst. Det är det enda jag kan och är bra på typ. Så det betyder såklart mycket. När jag var liten sjöng jag ju mest andras låtar, men att få uttrycka mig och skriva egna som vi gör nu är det absolut bästa som finns. 

TOVA8.jpg
unnamed (3).jpg

Matilda: Vad jag har förstått hänger du en del både framför och bakom kameran. På vilka sätt kompletterar de olika delarna varandra?

Tova: Hmmmm....Med tanke på att både min pappa och storebror är fotografer så är jag väldigt van vid att stå framför kameran och har gjort det sen jag var liten i pappas alla jobbgrejer. Så det tror jag absolut har påverkat att jag idag tycker om att fota andra människor och vet hur jag vill ha det och vad som blir bra.

FullSizeRender 6.jpg
FullSizeRender 7.jpg

Matilda: Jag tycker att ditt Instagramflöde utstrålar livets mys. Du förmedlar en så gosig känsla genom dina bilder. Hur ser du på dina sociala kanaler? Och har du några tips när det kommer till att skapa sig ett personligt flöde?

Tova: Åhhh tack! Vad gosigt att du tycker det.

Alltså jag vet inte hur jag ser på mina kanaler, ska jag vara ärlig blir jag bara mer och mer slö på mina kanaler. Jag kommer in i perioder där jag bara tröttnar helt. Och när mitt verkliga liv inte speglar mitt flöde, då hoppar jag hellre att posta något för att det inte ska verka som att allt är frid och fröjd när det inte är det, isch. 

Har även nästan slutat bläddra igenom andras Instagramflöden helt, det tar så mycket tid av mitt liv. Så jag lägger upp en bild när jag känner för det och inte så mycket mer än så. Är väldigt aktiv på stories för att jag tycker det är kul att få visa annat än mysiga bilder och ge folk en inblick i vad jag gör på dagarna. Mer av det som händer här och nu liksom! Just nu tycker jag det är viktigt att underhålla de följare jag har främst pågrund av vår musik som vi vill ska spridas till så många som möjligt. 

Jag är ju verkligen inte så bra som man kanske tror på medier, men att lägga upp precis det man känner för är väl det jag oftast tänker på, och att skita lite i vad folk ska tycka och gå på egen feeling. För då speglar man sig själv och får följare som uppskattar det man själv faktiskt tycker om. För om man försöker upprätthålla nån sorts falsk fasad bara för att få följare blir det ju skittråkigt i slutändan och det kommer inte kännas som att man gör saker för sig själv. Så mitt bästa tips är: lägg upp det du hade tyckt om att se på en privat Instagram som bara du skulle ha tillgång till så blir det bäst och som mest eget. Och försök att skita i följarantal, I know det är svårt. Men så mycket skönare och mindre press om man tänker att man bara ska lägga upp bilder så att ens nära ser vad man gör. 

TOVA6.jpg
TOVA4.jpg

Matilda: Hur får man ett så najs hår som du har? Grubblar seriöst på detta om nätterna och nu tar jag min chans. Give me all you’ve got.

Tova: Hahaha åh gullis!!! Ska dock vara jobbig nu och säga att jag inte gör någonting. Det är anledningen till att jag kallas för trollet antar jag. Jag behöver i och för sig en drös med oljor för att mina lockar ska se hyfsade ut. Ibland vill jag kapa av mitt hår, för det är inte så kul som det ser ut och blir sjukt jobbigt att ta hand om då och då. Jag skulle vara glad om jag hade lite tunnare, plattare hår.... hehe. Men man vill väl alltid ha det man inte har antar jag. 

Jag slingar dock mitt hår så det blir lite ljusare! Min granne är bästa frisören så hon hjälper mig att hålla håret i schack och ge det en finare färg. Till dem med liknande hår tho så kan jag tipsa om mina favoritprodukter som jag använder: 

1. Maria Nilas argan oil (sååå skön o mjuk för lockarna).

2. Shu Uemura nourishing oil in cream (ger apabra struktur för lockar så dom blir ordentligt delade).

3. Typ alla Maria Nilas inpackningar eftersom stort hår ofta blir torrt! Maria Nila är så bra på sånt. Gud man skulle kunna tro att jag är sponsrad men icke. Har hittat mitt favvomärke bara, och det är även helt veganskt vilket såklart är bra. Hehe nuff said about my hair. 

FullSizeRender 5.jpg
unnamed (2).jpg

Matilda: Om du skulle öppna ett frukostfik – vad skulle du servera? Och hur skulle du inreda fiket? (är så taggad på denna).

Tova: Åhhhh gosfråga!! Jag vet exakt. 

Det ska vara mycket mysiga, stora kuddar i olika färger. Sittplatser i fönster. Helst ska det vara en liten stuga i skärgården som ligger precis vid en båtkaj där färjor fullastade med folk ifrån stan kommer. De har fått höra om fiket och kan tänka sig att åka en timme för att komma och fika hos mig. Det ska vara superbarnvänligt med tanke på att barn är det bästa som finns. Och föräldralediga människor fikar ju en hel del på dagarna med sina kids. Så det ska vara väldigt lätt med barnvagnar och så. Det ska vara uppdukade bord med bakelser av äkta sort dränkta i smör och mjöl. Inget raw-trams. Sen ska det finnas lite kajaker och roddbåtar tillgängliga precis utanför så att gästerna får chansen att ta en tur i en närliggande vik. Och på vintrarna ska det skottas upp en liten isrink på vattnet så att man kan ta med sig varm choklad och bullar från fiket ner dit och ta en sväng med skridskor. 

Lätt inrett, inte försöka för mycket. Helst omodernt, lite bohemiskt gammaldags med mysiga gardiner och gamla träbord med blandade stolar och fåtöljer till. Det ska finnas en soffa också som man kan mysa i. Bara bra musik i högtalarna, jazzigt och akustiskt. MYCKET tända ljus oavsett årstid. Och juste, skulle inte öppna ett frukostfik utan ett heldagsfik hehe. 

FullSizeRender 3.jpg
FullSizeRender 4.jpg

Tack för att jag fick lov att göra en intervju med dig Tova! Tycker du om Tova lika mycket som jag gör borde du spana in hennes Instagram här och Strandels Instagram här

Ps. Alla bilderna i intervjun ägs av Tova och jag har fått tillåtelse att låna dem till inlägget. 

/Interview with Tova Strandell about her favorite parts of the creative process, how she takes care of her hair and why working with music means everything.


Sträcker ut min hand till dagarna som går

Sträcker ut min hand till dagarna som går

Oktoberhelgen: söndag

Oktoberhelgen: söndag