provadenna.jpeg

Hi.

On my blog you will find interviews with creative girls, recipes, positivity and some of my days in pictures.  

Isluft, apelsinmarmelad och tusen frågor

Isluft, apelsinmarmelad och tusen frågor

IMG_7751.JPG

I helgen var luften sådär kall så att det nästan isade lite i lungorna när jag andades. På lördagen vaknade jag tidigt och klädde mig i dubbla stickade tröjor, kokade tevatten som jag glömde och torkade bort rester av gammal tandkräm i handfatet. Sen gick jag ut för att möta Ollie. Vi promenerade på gator som var strösslade med gula höstlöv och stannade då och då för att säga: "nu är hösten här och oj vad vi älskar oktober och oj oj oj det är så fint här". 

IMG_7752.JPG

Vi promenerade förbi radhus som vi tänker bo i när vi blir stora. Då kan vi mötas utanför varandras grindar och säga hej hallå ska vi äta middag hos dig eller mig ikväll? 

IMG_7753.JPG

Tänk att ha ett fönster där det klättrar löv runt omkring? Tycker det är bland det finaste som finns. Det här magnifika fönstret hittar man i Göteborgs botaniska trädgård. Det var nämligen dit jag och Ollie gick. Som tur var hade Ollie varit där bara några dagar tidigare och kollat ut alla de färggladaste träden och buskarna att visa mig. 

IMG_7754.JPG

Vi spanade till exempel på mörka solrosor och kollade på ett trädgårdsland där det växte grönkål, purjolök, morötter, rödbetor och spetskål. Vi funderade på att sno med oss varsin purjo men tänkte att det hade varit pinsamt, så vi begick inget brott i grönsakslandet (för den här gången).

Ollie har haft massa lektioner i skolan som handlar om olika växtarter. Så då och då drog hon av ett löv från ett träd och beskrev hur jag kunde få reda på vilket träd lövet tillhörde. Ett asplöv har till exempel platt stjälk, så om du snurrar det mellan fingrarna kommer du känna att stjälken är kantig. Nu vet du det.

IMG_7755.JPG

Här hade vi knatat runt en stund och jag var ganska frusen men glad. Vi bestämde oss för att ta bussen hem istället för att gå hela vägen. Det var skönt och mina öron blev successivt mindre röda av värmen inifrån bussen. Vi hoppade av vid Ollies hållplats och gick till Willys för att fylla en röd korg med fruktkusar, ostskivor och apelsinmarmelad. Vi skulle köpa havremjölk också men den verkade vara slut. Killen som packade upp Tropicanajuice ur en pappkartong sa att havremjölken var helt slut överallt. Att det inte hade levererats ett endaste paket på över två veckor. Ledsamt tyckte vi. 

IMG_7756.JPG

Väl hemma i Ollies lägenhet som luktar vanilj dukade vi upp det här. Mums. Vi satt länge och pratade om allt möjligt. Drack kaffe, drack mer kaffe och jag kunde inte sluta äta mackor med ost och sylt pga det är livets grej. Speciellt apelsinmarmelad. DOCK undviker jag hemskt gärna de där beska skalbitarna och tar det söta och släta runt omkring istället. Mycket godare. 

IMG_7757.JPG

Färska bär = orimlig lyx. Efter frukosten kollade vi på tv och jag fick kli i håret. Sen blev det helt plötsligt eftermiddag och då var det dags för "styling". Ollie lockade mitt hår, duttade ögonkräm under mina ögon och valde ut kläder som jag skulle ha på mig inför kvällen. Kuligt. 

IMG_7758.JPG

Och kvällen innehöll väldigt väldigt god mat (förmodligen det godaste jag har ätit i år) och sedan dracks det vin på någon bar där jag och Ollie roade oss med att ställa tusen frågor till varandra. Typ: 

"Vad är du mest stolt över att du har genomfört"?, "Vad hade du gjort om du hade två veckor i ditt liv som sedan hade raderats både från andras och ditt eget minne?", "Om du fick plocka bort en egenskap från dig själv, vilken hade du tagit bort"? osv osv och sen var ju kvällen nästan slut.

Det var min lördag. Hur var din? 

/Pictures from Gothenburgs botanical garden + some pictures from a cozy breakfast with Ollie.


Himlen blir mörkare nu - men inte du och jag

Himlen blir mörkare nu - men inte du och jag

Drömrulltårta med smörkräm

Drömrulltårta med smörkräm