provadenna.jpeg

Hi.

On my blog you will find interviews with creative girls, recipes, positivity and some of my days in pictures.  

Himlen blir mörkare nu - men inte du och jag

Himlen blir mörkare nu - men inte du och jag

FullSizeRender.jpg

Hej kompis. Det är onsdag och jättejättekallt ute. Vill helst rulla in mig i mitt täcke och stanna där hela dagen. Men icke. Har massa andra roliga och tråkiga saker att göra idag. Så det får bli en annan dag, men oj vad jag längtar tills när den dagen väl kommer. 

Jag funderar lite på hösten. Gör du också det? Jag har nog ändå kommit fram till att jag är ett höstbarn. Längtar liksom till hösten flera månader i förväg och sådär. MEN samtidigt kan hösten vara mörk och lite ensam och kall. Rutinerna kan ta över hela alltet och sen sitter man där och orkar inte tända några ljus eller ringa den där kompisen. Jag har skrivit en liten lista till mig själv, på saker som jag kan göra. Bra grejer att påminna mig om när mörkret utanför fönstret har den mörkaste nyansen. Då kan man läsa i listan och komma på roliga saker att göra. För du vet väll att hösten är vår? Att vi kan göra vad vi vill med de månader som ligger framför oss?

Lista på saker att göra när mörkret känns mörkt: 

⋆ Bjuda hem en kompis och göra en hel plåt med nachos dränkta i ost.

⋆ Äta kanelbullar på fik och sitta kvar länge.

⋆ Dansa.

⋆ Påminna mig själv om allt som är så himla bra med hösten. Typ att det är helt rimligt att ligga i sägen en hel dag eller att man kan äta soppa och vitlöksbröd utan att bli för varm. Eller att luften är ren och att alla blir röda om kinderna.

IMG_7783.JPG

⋆ Ge andra komplimanger och lyfta personer i min närhet.

⋆ Vara ute. Springa, gå långa promenader och lyssna på poddar.

⋆ Duscha för länge.

⋆ Köpa småsaker som gör mig glad. Färska hallon på en tisdag, helt okej.

⋆ Prata med människor i min omgivning och verkligen lyssna på vad de har att säga. Det är så fint att få lösa problem ihop.

⋆ Försöka att inte låta skola och prestationer ta upp all min tid.

IMG_7784.JPG

⋆ Kompisdejta. Är ju så bra! Nya vänner är bäst.

⋆ Vara lite snäll mot mig själv. Ibland måste man bara få chilla och inte orka göra någonting. Strunta i att tända ljusen eller att äta en ordentlig middag. Choklad, yoghurt, gröt med jättemycket honung. Allt är okej.

⋆ Köpa fler växter. Tror på riktigt att man blir gladare av att ha gröna grejer runt omkring sig. Dessutom blir man ju mallig om växten växer sig stor. 

⋆ Läsa mycket böcker.

⋆ Överdosera kaffe och te. 

IMG_7780.JPG

⋆ Skriva och ta mig tid till att göra saker som är roliga.

⋆ Laga massor av grytor med grönsaker och kokosmjölk. Eller lasagne. Eller kanske någon god pasta med massa svamp. Risotto. Varma mackor med brieost. Möjligheterna är många. 

⋆ Bryta rutinen lite. Vara uppe sent en kväll och låtsas att det är fredagkväll istället för tisdagkväll. Äta frukost i sängen. Göra pizza. Sova på en madrass i vardagsrummet. Köpa något konstigt i mataffären. Gå en liten omväg hem. Fotografera roliga moln.

⋆ Acceptera att jag sällan kommer göra någon av ovanstående saker pga trötthet.

⋆ Kramas hårt med personer jag tycker om.

⋆ Samla på Parisbilder. Såklart.

⋆ Torka löv och göra något fint av dem (chansen att jag ska göra detta är minimal, men tar med det ändå för det låter höstigt och trevligt).

IMG_7785.JPG

Det var det, en liten höstlista. Ha världens bästa onsdag nu!

/ Things to do when the sky is getting darker.


Mörkgrönt + blekrosa och platta persikor

Mörkgrönt + blekrosa och platta persikor

Isluft, apelsinmarmelad och tusen frågor

Isluft, apelsinmarmelad och tusen frågor