provadenna.jpeg

Hi.

On my blog you will find interviews with creative girls, recipes, positivity and some of my days in pictures.  

Chiapuddingens återkomst

Chiapuddingens återkomst

FC2017.jpg

Chiapudding = gott och slajmigt och uttjatat? Möjligen. MEN också bra för den lille kroppen, enkelt att göra + går att variera på tusen olika sätt. Tänker att det dessutom är extra viktig nu på hösten (vintern?) att äta ordentliga mellis så att man orkar julpynta och sånt som man gör, heh. Jag svängde ihop dessa små godingar för några dagar sedan och det har varit så lyxigt att bara kunna plocka färdiga och asgoda mellis direkt ur kylen. Tycker att du ska testa!

FC2017-5.jpg

Jag gjorde tre olika varianter men utgick ifrån samma chiabas. Du blandar ihop en deciliter kokosgrädde, två deciliter mjölk och 3/4 dl chiafrön i en bunke och låter det svälla över natten. På morgonen börjar det roliga; smaksättningen!

FC2017-2.jpg

Blåbär + kardemumma + tahini
Börja med att värma blåbär i micron tills de blir ordentligt tinade. Lägg dem i botten på ett glas. Ta en ordentlig sked av chiabasen och lägg i en annan skål. Puffa ner några puff kardemumma och ta en tesked av bläbärssaften (du vet när man tinar blåbär så blir det liksom en lila saft som kommer ur dem). Blanda runt. Lägg sedan den lila chiapuddingen uppe på blåbären i glaset. Toppa med tahini som du sötat med lite honung. 

FC2017-3.jpg

Hallonsylt + jordnötssmör
Fyll upp ett litet glas med chiabasen (men lämna två centimeter upp till kanten för toppingen). Ta ungefär 1 matsked jordnötssmör och lägg ovanpå puddingen. Fyll på med hallonsylt hela vägen upp till kanten.

FC2017-4.jpg

Pepparkakskryddor + rårörda lingon
Ta en rejäl sked av chiabasen och lägg den i en annan liten skål. Rör ner ungefär ett kryddmått pepparkakskryddor. Varva sedan pepparkakspuddingen med rårörda lingon i ett litet glas. Har du inte rårörda lingon hemma är det enkelt att fixa! Du rör bara ihop lingon tillsammans med socker och låter det stå i kylen en stund. Enkelt va?

FC2017-8.jpg

Nu har du tre goda och fina snacks/mellis/frukostar/mitt-i-natten-mål. Jag tyckte att puddingen med hallon och jordnötssmör blev allra godast. Kan bero på att just de ingredienserna är mina bästa. Tröttnar liksom aldrig på den kombinationen. Hallon överlag, erkänn, - godaste bäret på den här planeten.

Hoppas att du blev sugen på chiapudding och att du får en mysig helg. Vi hörs snart.

/Chia Seed Puddings with different flavors. Leave me a comment if you want the recipe translated.


Lussebullslove, moln och vecka 48

Lussebullslove, moln och vecka 48

En bokrecension: Drömfakulteten av Sara Stridsberg

En bokrecension: Drömfakulteten av Sara Stridsberg