provadenna.jpeg

Hi.

On my blog you will find interviews with creative girls, recipes, positivity and some of my days in pictures.  

 Risgrynsgröten 2.0 med hallon och grovhackade mandlar

Risgrynsgröten 2.0 med hallon och grovhackade mandlar

FullSizeRender 4.jpg

Jag funderar på hur jag ska inleda det här inlägget utan att prata om julen. Det känns som att det är det enda jag gör (tillsammans med typ resten av världen). Men man kanske får det ändå? När ska man annars prata om julen? Det är ju nu man har chansen att vara julig? Dock har jag kommit fram till att jag inte är en överdrivet julig person. Jag tycker saffran är livets grej och gillar att mysa med vänner, familj och släkt (vilket julen skapar tillfällen för). Men alltså seg julskinka? Stressen angående att ha genomtänkta klappar? Att solen typ aldrig går upp? Julmusik som är hetsig? Det finns helt klart saker med julen som inte är ultimata. Men samtidigt hur tråkig hade inte december varit utan den?

Nu pratade jag om *du vet vad* ändå. Ett långt julstycke fick jag minsann till. Lovar att det snart kommer ta slut. Men innan dess tänker jag peta in ett recept på risgrynsgröt med smak av saffran och honung. Om du tänker mmmmm, tänker du helt rätt. För detta är mmmmm. 

Krämigt + saffran:igt + syrliga hallon + mandlar = mmmmm.

FullSizeRender 2.jpg

Risgrynsgröt med saffran, hallon och grovhackade mandlar
- 4 portioner

2 dl grötris
4 dl vatten
8 dl mjölk
0,25 gram saffran (ungefär ett halvt kuvert)
3 msk honung
En liten nypa salt
Hallon och hackade mandlar

Såhär gör du: 
Blanda ris, salt och vatten i en tjockbottnad kastrull. Låt det koka upp för att sedan småkoka under lock i 10 minuter. Häll sedan ner mjölk och saffran i kastrullen. Låt gröten koka ihop sig på låg värme (under lock) i cirka 40 minuter. När gröten är härligt krämig blandar du ner honung och en nypa salt. Om gröten känns stabbig är det bara att späda den med lite mer mjölk. Ät saffransgröten varm eller låt den svalna och ät den kall tillsammans med hallon och grovhackade mandlar. 

FullSizeRender.jpg

Om du inte vill toppa gröten med hallon och mandlar tror jag att lönnsirap hade passat utmärkt. Eller kanel, socker och en klick smör. Eller varför inte mandelsmör och blåbär? 

FullSizeRender 3.jpg

Jag har ätit gröten till mellanmål nästan varje dag vilket har varit perfekt. Någon dag fick den till och med agera lunch. Dock tycker jag att man blir mätt snabbt av risgrynsgröt, men själva mättnadskänslan håller inte speciellt länge. Är du med mig?

FullSizeRender 5.jpg

Jag hoppas att du tycker att det är roligt med recept och att du kanske blir sugen på att hänga i köket en stund. Om du inte blir sugen på att hänga i köket tror jag faktiskt att just det här receptet har en snabblösning; köp en färdig korv med risgrynsgröt och blanda ner saffran och honung. Snabbt och enkelt!

Ha en fin onsdag nu. 

Kram på dig och tack för att du läser!

/Rice pudding with saffron and honey. Just leave me a comment if you want the recipe translated.


Ur engångskameran: Hajken

Ur engångskameran: Hajken

Tredje advent = julkort

Tredje advent = julkort