provadenna.jpeg

Hi.

On my blog you will find interviews with creative girls, recipes, positivity and some of my days in pictures.  

Tredje advent = julkort

Tredje advent = julkort

IMG_8439.JPG

Hej på dig!

Idag ska jag plugga plugga plugga. Tur att det är ett grupparbete ändå, för då kan man skratta, äta choklad och nynna på dåliga låtar mellan varven. Annars hade jag nog inte överlevt. Jag känner mig väldigt väldigt redo för att vara lite ledig!

I lördags hängde jag med Rebecca. Vi drack glögg, diskuterade svenska kändisar som blivit förvildade och målade julkort. Såklart lyssande vi på julmusik och pratade om jultraditioner också. Det är så mysigt att varje familj har sina alldeles egna små traditioner tycker jag. Vi satt i flera timmar och klippte, skrev och målade juliga saker. Det snöade faktiskt lite också, för att höja stämningen ytterligare. Dock var nog snön snarare slask som föll från himlen men ändå. Det liknade snö!

När jag vaknade upp i söndags var mitt köksbord fortfarande fyllt av målargrejer och kvarglömda (nu tyvärr torra) lussebullar. Så jag passade på att ta lite bilder och göra några fler kort i sällskap av en serie.

IMG_8444.JPG
IMG_8440.JPG

Jag tycker det är så fint med ramar för tillfället. Det är mitt bästa tips när det kommer till julkort. Gör en ram och måla små figurer i något av hörnen. Men alltså ramar överlag! Du har väl sett den nya funktionen i VSCO? Där du kan lägga ramar runt dina bilder?

IMG_8441.JPG

Man kan måla en tjock ram och sen doppa penseln i vatten och dra över hela kortet också. Om du inte känner för att bjuda in någon kompis/familjemedlem/valfritt djur till pysselstunden tycker jag att du borde kolla på serien Sherlock Holmes.

IMG_8442.JPG

Kom ihåg att kortet måste vara helt torrt innan du skriver på det. Annars blir det kaos.

IMG_8443.JPG

Här är tre kort som jag har gjort. Vet väl egentligen inte hur juliga de är om jag ska vara ärlig men vad gör det. Mina teman är helt klart rött, rosa, grönt och växter. 

IMG_8445.JPG

Använder mig av mammas gamla vattenfärger. De är säkert tjugo år gamla med fungerar bra ändå.

Kom ihåg att man inte behöver göra julkort eller koka knäck med någon fancy smaksättning nu i jul (om man inte vill eller har tid såklart). Det handlar ju inte om det.

Hejdå!

/ Christmas cards in the making.


 

 

 Risgrynsgröten 2.0 med hallon och grovhackade mandlar

Risgrynsgröten 2.0 med hallon och grovhackade mandlar

Saker att tycka om från min Pinterest

Saker att tycka om från min Pinterest