provadenna.jpeg

Hi.

On my blog you will find interviews with creative girls, recipes, positivity and some of my days in pictures.  

Frama + Our Food Stories = Dialogues

Frama + Our Food Stories = Dialogues

Chokladmousse+FRAMA2017-11.jpg

Gullunge! Mår du bra?

Som jag har längtat efter dessa dagar alltså. Jag går runt i mjukiskläder, småäter från kylen, klänger på familjemedlemmar, äter mackor med västerbottenost till lunch och tänker att jag nog ska gå en promenad - men sen blir det aldrig av. Mellandagarna är så behövliga. Jag ska försöka läsa lite också, har liksom kommit av mig helt och inte läst en enda sida på flera månader. Bortsätt från vetenskapliga artiklar och skoltjafs då. I år fick jag dock en så himla fin bok på julafton och jag har redan granskat sidorna noga noga. Är egentligen inte ett fan av att visa upp saker som jag har fått men den här boken kan jag inte låta bli att visa dig. Om du, precis som jag, tycker om fina recept, intervjuer med personer som driver roliga projekt och amazing bilder kommer den här boken att vara din dröm. 

Chokladmousse+FRAMA2017-14.jpg

Boken heter Dialogues och är gjord av Frama och Our Food Stories. Den är uppdelad i tre olika delar där man i första kapitlet får ta del av vackra platser i Europa för att sedan gå vidare till receptdelen där bland annat avokadopannkakor med honungstomater och fetaost + en choklad och blodapelsinpaj porträtteras. Avslutningsvis, i det tredje kapitlet, får man ta del av intervjuer med personer som sysslar med te, arkitektur, psykologi och regi (och en hel del andra spännande grejer).

Chokladmousse+FRAMA2017-15.jpg

Bilderna är verkligen så himla fina. Mörka, moody och naturliga. Hur härligt är det inte att ta del av bild och text som inte befinner sig bakom en skärm? Där man liksom tar på sidorna?

Chokladmousse+FRAMA2017-17.jpg

Minimalistiskt och enkelt. Boken är skriven på både tyska och engelska vilket bidrar till en hel del text, men jag tycker ändå att de får till det snyggt. Det blir luftigt trots att texten är utskriven x 2. 

Chokladmousse+FRAMA2017-18.jpg

Vill kanske mest av allt baka den här vaniljkakan med pumpafrön och blåbärskräm. Och kanske ha en sån där fin assiett också. Är det bara jag eller är det fler och fler stylade matbilder som går åt det mörkare hållet? Tycker hur som helst att det är ultimat. 

Chokladmousse+FRAMA2017-19.jpg
Chokladmousse+FRAMA2017-21.jpg

Förresten! Kaffet du skymtar på bilderna kommer ur min familjs nya kaffemaskin. Den skummar fluffigt skum på en minut och jag fyller på min kopp flera gånger om dagen. 

Chokladmousse+FRAMA2017-22.jpg

Bokomslaget är också en dröm såklart. Ska lägga denna på en hedersplats i min lägis och låta alla som kommer och hälsar på bläddra i den. 

Nu ska jag äta frukost och sen lägga mig i sängen igen, hehe.
Kram på dig!

/Frama + Our Food Stories = Dialogues.


 

 

Banankaka med lönnsirap, hasselnötter och chokladknappar

Banankaka med lönnsirap, hasselnötter och chokladknappar

Ur engångskameran: Hajken

Ur engångskameran: Hajken