provadenna.jpeg

Hi.

On my blog you will find interviews with creative girls, recipes, positivity and some of my days in pictures.  

Len mintchokladmousse med blåbär och grädde

Len mintchokladmousse med blåbär och grädde

Chokladmousse+FRAMA2017-10.jpg

Chokladmousse är så himla fluffigt, gott och liksom smälter i munnen. Gör det i helgen! Samla ihop några som du gillar och ät en bunke mousse framför en film. Om du vill går det såklart bra att göra moussen på vanlig choklad, men jag tycker ändå att du ska prova en mintig variant. Lovar att det är gott!

Chokladmousse+FRAMA2017-8.jpg

Len mintchokladmousse med blåbär och grädde - sex mellanstora koppar
2 ägg
3 dl grädde
150 gram mörk mintchoklad
1 msk vaniljsocker
En liten nypa salt
Några blåbär och lite extra grädde att dekorera med

Såhär gör du:
Börja med att separera äggen. Lägg äggvitorna i en liten bunke och vispa dem till ett hårt skum med hjälp av en elvisp. Lägg äggulorna i ett litet glas så länge. Ta sedan en stor bunke och vispa grädden + vaniljsockret hårt. Bryt chokladen i en djup tallrik och ställ över en kastrull med kokande vatten. Smält chokladen långsamt över vattenbadet. Rör noggrant och vänta tills chokladen är helt smält. Tillsätt en nypa salt och ställ sedan tallriken åt sidan och låt chokladen svalna något innan du vänder ner äggulorna. Rör sedan ner chokladsmeten i grädden med hjälp av en slickepott. Blanda noggrant. Vänd sedan försiktigt ner de fluffiga äggvitorna innan du klickar ut moussen i sex muggar eller mindre portionsformar. Ställ in moussen i kylen och låt den sätta sig i minst en timme. Precis innan servering vispar du upp lite ny grädde som du dekorerar moussen med. Släng på några blåbär om du känner för det eller riv över lite choklad med hjälp av ett rivjärn. 

Du har mousse! Mintmousse! 

Chokladmousse+FRAMA2017-4.jpg
Chokladmousse+FRAMA2017-5.jpg
Chokladmousse+FRAMA2017-9.jpg

Hoppas att du provar att laga och/eller att äta mintchokladmousse. Sen hoppas jag att du får en bra helg, vad du nu än ska hitta på. 

Glad fredag på dig!

/Mousse made of mint chocolate, heavy cream and eggs. Just leave me a comment if you want the recipe translated.


Vad hände sen?

Vad hände sen?

Ur engångskameran: Ett sommarminne

Ur engångskameran: Ett sommarminne