provadenna.jpeg

Hi.

On my blog you will find interviews with creative girls, recipes, positivity and some of my days in pictures.  

Banankaka med lönnsirap, hasselnötter och chokladknappar

Banankaka med lönnsirap, hasselnötter och chokladknappar

Banankaka2017-3.jpg

Godmorgon på dig fina varelse.

Igår fylldes hela köket upp av solljus och mammas julpynt lämnade mörka skuggor på väggarna. Snart är det ett nytt år, med nya dagar och nya solstrålar. Tänk att man får leva ändå? Så jävla fint. 

Jag tycker så mycket om små, enkla stunder. Som att baka en banankaka med asmycket chokladknappar och lyssna på musik och röra i en bunke och sånt där. Äta kakan trots att den inte har svalnat och låta en klick glass smälta på toppen. Kolla på för många serieavsnitt tills kroppen blir seg och mosig. Sen tar man lite (läs: mycket) mer kaka och blir pigg och skrattig igen. Sånt där.

Banankaka2017-2.jpg

Kakan då. Jag ska berätta för dig om kakan. Det är en banankaka som du kan äta som fika eller frukost eller lunch eller vad som helst. Du bara blandar ihop några få ingredienser och häller ner dem i en form. Sen gräddas kakan i en timme innan den äts med antingen glass eller kombinationen smör och ost (gärna västerbottenost pga godaste osten på denna jord). Eller jordnötssmör och hallonsylt kanske. Kakan kan liksom ätas både som bröd och som en mjuk kaka. Det är en bananhybrid som fungerar till allt. Här kommer receptet: 

Banankaka2017-6.jpg

Banankaka med lönnsirap, hasselnötter och chokladknappar - 1 kaka
2 stora bananer
2,5 dl turkisk yoghurt
3 msk lönnsirap
4 dl vetemjöl eller havremjöl
2 dl havregryn
1 näve grovhackade hasselnötter
1 dl mörka chokladknappar
1 nypa salt
2 tsk bikarbonat
1 msk vaniljsocker

Såhär gör du: Börja med att värma upp ugnen till 200 grader och smöra en brödform. Mixa sedan banan, turkisk yoghurt och lönnsirap slätt med en stavmixer. I en annan bunke blandar du ihop alla de torra ingredienserna. Rör samman bananmixen och mjölblandningen och häll sedan ner smeten i den smörade formen. Grädda i nedre delen av ugnen i cirka en timme. Du kan behöva täcka ovansidan av kakan med aluminiumfolie efter trettio minuter så att toppen inte bränns vid. Låt sedan kakan svalna något innan du skär den i skivor. Ät direkt och helst med vaniljglass + kaffe såklart.

Banankaka2017-8.jpg
Banankaka2017-7.jpg
Banankaka2017-4.jpg

Vänta! Du kan nog rosta en skiva av kakan i brödrosten också. Kan tänka mig att det blir väldigt väldigt gott. Ska definitivt göra det till morgondagens frukost. 

Ps. Leo lånade min kamera och knäppte bilderna till inlägget. Så att du vet bara! Ha en amazing fredag nu och ät goda grejer!

/Banana cake with hazelnuts, maple syrup and chocolate. Just leave a comment and I will translate the recipe for you. 


Fina inlägg från internet

Fina inlägg från internet

Frama + Our Food Stories = Dialogues

Frama + Our Food Stories = Dialogues