provadenna.jpeg

Hi.

On my blog you will find interviews with creative girls, recipes, positivity and some of my days in pictures.  

Bondkakor

Bondkakor

Bondkakor2017-5.jpg

Glad fredag gullunge!

Är du sugen på kakor? BRA. Dessa är perfekta att äta typ när som helst + man kan äta 43 stycken. Receptet kommer i grunden från boken Sju sorters kakor men jag tycker att det förtjänar att lyftas ur gamla boksidor och hamna här också.

Bondkakor2017-6.jpg

Bondkakor - ca 40 kakor
5 1/2 dl vetemjöl
2 dl socker
1 msk sirap
1 tsk bikarbonat
1 msk vatten
1 dl hackade mandlar
200 gram smör

Såhär gör du: Sätt ugnen på 200 grader. Börja med att hacka mandlarna i en matberedare. Häll sedan över mandelhacket i en skål. Tärna smöret och stoppa ner i matberedaren tillsammans med resten av ingredienserna. Mixa tills degen är jämn vilket borde ta ungefär tre minuter. Ta sedan upp degen ur matberedaren och knåda in mandelhacket med hjälp av händerna. Rulla degen till två avlånga rullar och täck i plastfolie innan du lägger in dem i kylen. Låt rullarna ligga där i cirka en halvtimme innan du skivar dem i centimetertjocka skivor. Lägg sedan skivorna på en bakpappersklädd plåt och grädda kakorna i mitten av ugnen i cirka 6 minuter. 

Bondkakor2017-2.jpg
Bondkakor2017-3.jpg
Bondkakor2017-4.jpg
Bondkakor2017.jpg

Ha en amazing helg!

/Almond cookies from the Swedish book Sju sorters kakor.


 

 

London genom min mobil

London genom min mobil

Rom: del 2

Rom: del 2