provadenna.jpeg

Hi.

On my blog you will find interviews with creative girls, recipes, positivity and some of my days in pictures.  

Mannagrynsbrûlée med smörstekt sharonfrukt och granatäpple

Mannagrynsbrûlée med smörstekt sharonfrukt och granatäpple

Mannaredi2017-6.jpg

Mannagrynsgröt är bland det godaste jag vet (hej och godmorgon förresten) och jag åt det ofta när jag var liten. Då helst med smält smör, socker och kanel + ett glas mjölk vid sidan om. För några veckor sedan provade jag att bränna av en matsked socker på toppen av min mannagrynsgröt vilket resulterade i ett knaprigt sockertäcke. Det blev som en blandning mellan créme brûlée och mannagrynsgröt. Kan lova att det är en fantastisk kombination. Det är en lyxig frukost som även kan fungera som dessert om man skulle känna för det. 

När jag lagade det här receptet var jag hemma i Skåne och hade precis firat jul. Jag undrar om julen någonsin varit så grå och blåsig som den var förra året. Dock gjorde det mig ingenting då jag mestadels hängde inomhus och lagade grejer som jag tvingade mina familjemedlemmar att äta upp. Bland annat den här godingen som du får receptet på här nedan.

Mannaredi2017-8.jpg

Mannagrynsbrûlée med smörstekt sharonfrukt och granatäpple
- 2 portioner

3 dl standardmjölk
3 msk mannagryn
1 nypa äkta vaniljpulver
1 msk smör
1 sharonfrukt
1 msk råsocker
En näve granatäppelkärnor
Några hasselnötter

Såhär gör du: Börja med att värma upp mjölk och vaniljpulver i en kastrull. När mjölken blivit varm vispar du ner mannagryn och låter gröten puttra under omrörning. Medan gröten blir krämig steker du hackad sharonfrukt i smör på medelvärme. När frukten blivit varm och mjuk tar du av stekpannan från plattan. Kolla till gröten och sänk värmen om den har rätt konsistens. Dela sedan ett granatäpple och pilla ur ett gäng kärnor. Nu lägger du upp mannagrynsgröten i två portionsskålar och stör över ett tunt lager med råsocker. Bränn sedan av sockret med hjälp av en brännare. Toppa mannagrynsbrûléen med den stekta sharonfrukten och granatäppelkärnorna. Om du vill kan du även hacka några hasselnötter och strössla över.

Mannaredi2017-9.jpg
Mannaredi2017-10.jpg

Hoppas att du får en fin fredag!

Puss.

/Semolina pudding with persimmon and pomegranate. Just leave me a comment if you want the recipe translated!


Sjukislivet

Sjukislivet

Vi ska göra allt ihop

Vi ska göra allt ihop