provadenna.jpeg

Hi.

On my blog you will find interviews with creative girls, recipes, positivity and some of my days in pictures.  

Krämig saffranslatte med mandel och kardemumma

Krämig saffranslatte med mandel och kardemumma

IMG_8346.JPG

Godmorgon på luciadagen. Jag hoppas att du lyssnar på julmusik och äter pepparkakor tills du spricker idag. Hur mår du förresten? Du glömmer väl inte bort att fråga dig själv det ibland?

Jag har kommit fram till att det bästa med att det är kallt ute är få komma in. Du vet när man typ springer sista biten hem för att man bara vill rulla in sig i filtar och aldrig gå ut igen? Det gör i alla fall jag nästan varje dag nu. Och när jag väl har rullat in mig i filtarna och slagit upp datorn för att plugga vill jag dricka något varmt. Antingen kaffe med jättemycket mjölk eller så vill jag ha en saffranslatte. Det senare alternativet är det godaste jag vet just nu. Tänk dig en flytande lussebulle med mandelmassa och lite kardemumma. Exakt så smakar min saffranslatte. Hade jag haft ett fik hade jag bjudit alla mina gäster på en sån här idag. Men jag har inget fik, så jag tipsar dig istället. Gör den här. OK?

IMG_8358.JPG

Krämig saffranslatte med mandel och kardemumma - en mugg
1 mugg havremjölk
1 liten näve mandlar
2 puffar kardemumma
2 puffar kanel
En liten nypa saffran
2 tsk honung

Såhär gör du: Börja med att mixa mandlar, kardemumma, kanel och saffran i en liten mixer (jag använde en sådan som man kopplar till sin stavmixer - här finns bild). Mixa tills mandlarna är finfördelande och börjar likna mandelsmör. Kör sedan ner honungen och mixa i någon sekund till. Häll sedan havremjölken i en kastrull och tillsätt mandelmixen. Medan allt värms upp vispar du med en handvisp i kastrullen så att det inte bildas några klumpar. Låt saffranslatten koka upp innan du tar av den från spisen. Häll upp i en mugg och drick världens juligaste och godaste latte (som inte innehåller kaffe då). Om du är lika galen i saffran som jag är kan du strössla en liten extra nypa på toppen.

IMG_8349.JPG
IMG_8348.JPG
IMG_8350.JPG

Ha världens bästa dag! Vi hörs snart igen.

/Creamy Saffron Latte with almonds and cardamom. This is my absolute favorite drink during the colder months. If you want the recipe translated - just leave me a comment.


Saker att tycka om från min Pinterest

Saker att tycka om från min Pinterest

Helgbilder och julfeeling

Helgbilder och julfeeling