provadenna.jpeg

Hi.

On my blog you will find interviews with creative girls, recipes, positivity and some of my days in pictures.  

Ur engångskameran: Hajken

Ur engångskameran: Hajken

Kanot2017-14.jpg

Jag har framkallat en till engångskamera. Den är från i somras när jag, pappa och Klara var på kanothajk.

På måndagsmorgonen den där dagen i mitten av augusti fylldes bilen med kantarellravioli, sovsäckar och extrakläder. Jag och Klara struntade i att äta frukost vilket ledde till att vi behövde stanna efter bara någon kilometer för att handla bullar med mandelmassa och kardemumma. Bullarna åts i bilen medan vi rullade mot Rönne Å. 

Kanot2017-13.jpg

När vi var framme vid ån och hade knäppt på oss flytvästarna som luktade blöt hund + jordig källare hoppade vi ner i kanoterna. Vi paddlade förbi kossor och övade på att svänga och bromsa. Jag lärde mig dock aldrig det, trots att jag har paddlat flera gånger förut. 

Kanot2017-9.jpg

Vi var nästan ensamma med att glida fram på ån och med jämna mellanrum stannade vi och tryckte i oss chokladbollar rullade i jordnötter.

Kanot2017-4.jpg

Himlen var blå.

Kanot2017-11.jpg

Lunchpaus i en skog. Här var vi hungriga och extremt sugna på pasta med pesto och balsamico. Till efterrätt drack vi pulverkaffe och åt fler chokladbollar.

Kanot2017-6.jpg

Vi paddlade vidare och spekulerade kring vad som fanns på botten av ån. Efter ett tag blev våra armar trötta och jag attackerades av argsinta grenar vilket resulterade i röda rispor över min högra kind. 

Kanot2017-8.jpg

Några timmar senare drog vi upp kanoterna på land igen. Jag och Klara kollade läget på vår nya ö medan pappa satte upp tältet. Det hade redan blivit mörkt i skogen och vi kubbade runt som två kids som suttit stilla för länge (vilket vi faktiskt hade).

Kanot2017-7.jpg

Sen tändes det en brasa och röken från elden blandade sig med dagens sista solstrålar. Vi grillade chorizo på pinne och åt skivad paprika ihop med Estrellas nya lökchips. Vi diskuterade "världens - äckligaste - trerättersmiddag" och kastade in småpinnar i lågorna medan vi åt. Jag sa att jag hade hatat att äta en gräddig prinsesstårta till efterrätt. De andra höll med.

När det började bli kallt i luften kröp vi in i tältet och rullade ihop oss i sovsäckarna. Jag somnade till ljuset av Klaras mobil trots att jag brukar störa mig på det. Var väl för sömning för att bry mig.

Kanot2017-5.jpg

Till frukost dagen efter åt vi gröt med jordgubbssylt och drack varm choklad. Jag och Klara var trötta och rörde långsamt runt i våra grötskålar innan vi lyckades vakna till. 

Kanot2017-3.jpg

Vi hoppade ner i kanoterna igen och paddlade paddlade paddlade. Skattade skrattade skrattade. Jag var något övertrött här och garvade åt allt.

Kanot2017-12.jpg

Sen var vi framme. Kanothajken var över. Chokladbollarna uppätna. Armarna sladdriga som överkokt pasta och kläderna fuktiga. High five.

/ Pictures from my disposable camera. 


Frama + Our Food Stories = Dialogues

Frama + Our Food Stories = Dialogues

 Risgrynsgröten 2.0 med hallon och grovhackade mandlar

Risgrynsgröten 2.0 med hallon och grovhackade mandlar