provadenna.jpeg

Hi.

On my blog you will find interviews with creative girls, recipes, positivity and some of my days in pictures.  

Min ordlista - ord som jag ofta använder och deras betydelse

Min ordlista - ord som jag ofta använder och deras betydelse

Ultimat: Använder detta ordet nästan hela tiden. "Det blir ultimat", "Den här hamburgaren var helt ultimat", "Du är så jäkla ultimat". Sen så har jag olika varianter på ultimat som jag också använder, typ ulti, multimat eller multi. Ja, du fattar.

Möla: "Jag ska möla glass när jag kommer hem", "Kan du inte bara komma hit och möla med mig?" Möla innebär att man äter massor av goda grejer. Man lixom mölar i sig. Min favoritgrej att möla är helt klart ostmackor.

Kubba: "Jag fick kubba typ hela vägen", "Har du kubbat hit eller?". Sen kan man dra det ännu längre och säga köttkubba. Om man köttkubbar springer man så snabbt man bara kan och blir helt svettig efter. 

Najs: Ja, för att det är ett najs ord. 

Solisar: Är en förkortning på soltorkade tomater, för vem pallar säga det?

Linnie, Ollie, Klaris: Älskar att sätta antingen -ie eller -is efter namn. Blir finare och mycket bättre.

Livets....: Säger ofta "det var livets middag", "du är livets kvinna" eller helt enkelt bara "livets liv" när något är riktigt najs.

Oink: Okej, detta är ett EXTREMT komplicerat ord. När man är oinkig(uttalas: ojn-kig)känner man sig seg och omotiverad men samtidigt lite rastlös. När man är oinkig är det dessutom väldigt skönt att sträcka på sig i sägen och typ göra ett "tyck-synd-om-mig-läte" och sucka. Japp.

Åh: Överanvänder åh. "Åh, vad mysigt", "Åh, det låter sjukt härligt", "Åh, blir så himla glad". Åh. Åh. Åh.

Cappe: Är en förkortning på cappuccino."Jag måste bara ha en cappe nu" 

Kuligt: Ja, något som är kuligt är något som är kul helt enkelt. 

Kette: KETCHUP såklart. "Vart är ketten?"

/ Some words that I'm always using.


Fredagen den nittonde maj

Fredagen den nittonde maj

Krispiga jordnötsrutor med mörk choklad och kokosflakes

Krispiga jordnötsrutor med mörk choklad och kokosflakes