provadenna.jpeg

Hi.

On my blog you will find interviews with creative girls, recipes, positivity and some of my days in pictures.  

Fredagen den nittonde maj

Fredagen den nittonde maj

Jag klev upp klockan sju när klockan ringde. Jag mådde illa och drack en havregrynslatte och åt en banan till frukost. Jag lät köksfönstret stå öppet och kände att luften redan var ljummen. Sen fick jag helt plötsligt bråttom och borstade tänderna, klädde på mig och gav mig av. 

Jag skulle nämligen äntligen få fixa till mitt hår. Var på en frisörskola och eleven som tonade mitt hår några nyanser kallare hade långa plastnaglar som rev mig i hårbotten och det var så skönt. Hon tvättade och masserade mitt hår TRE gånger för att hon behövde öva och jag ville helst stanna där hela dagen. 

Men efter två timmar var jag färdig. Jag gick in i varenda affär på vägen hem och speglade håret. Satte upp det, släppte ner det och skakade det ur ansiktet när jag gick förbi ett skyltfönster. Jag blev väldigt nöjd. Göteborgs gator var soliga och fulla med folk och det var svettigt att ha ullkappa.

När jag kom hem åt jag rester av en soppa på röda linser och morötter. Läste lite i en bok. Städade köket. Dammsög golvet rent från smulor. Duschade och rullade deo under armarna. 

Sen stoppade jag mina hörlurar i öronen och gick ut igen. Nu med bara t-shirt och jeans.

Jag mötte upp Alicia och vi drack cappuccinos med varsin dubbel espresso i botten på Mahogny. Jag åt en liten friterad italiensk bakelse med hasselnötskräm som var fantastiskt god också. När vi hade pratat igenom de senaste dagarna, oroat oss för framtiden och fnissat åt något roligt lämnade vi våra skuggplatser och gick ut på stan en stund.

När klockan nästan hade blivit kväll mötte jag Ollie och Emma. Jag kände mig svettig och hade fel kläder på mig. Men vad gör det när man kan äta livets pommes på vingliga stolar?

Bara kolla? och tryffelmajonnäs till (gråter). Vi pratade lite om skrivande, att träna för att nå ett mål, hur det är att jobba på kontor och varför Emma har en vägg med gamla bilder på kungar i sin lägenhet. När vi hade suttit ett tag gick Emma, men jag och Olli satt kvar och viskade i varandras öron en stund till. 

Sen gick vi en promenad genom en park och jag frös i min t-shirt. Jag följde Ollie till bussen som missades för att vi stod och pratade, så vi fick gå lite till innan vi kramades hejdå och jag promenerade hem. Slut på fredagen den nittonde maj. 

/ A day filled with sunshine, my best friend and cappuccinos. 


Ett vykort från Hunnebostrand

Ett vykort från Hunnebostrand

Min ordlista - ord som jag ofta använder och deras betydelse

Min ordlista - ord som jag ofta använder och deras betydelse