provadenna.jpeg

Hi.

On my blog you will find interviews with creative girls, recipes, positivity and some of my days in pictures.  

Lördagen den sjuttonde juni

Lördagen den sjuttonde juni

Godmorgon lördagen den sjuttonde juni. Jag vaknar sömnig och trött i ögonen av att klockan ringer vid åtta. Jag och Leo snoozar länge innan vi tar oss upp och börjar promenera mot metron på morgonmjuka ben. Vi ska äta lyxfrukost på Fragments, det är egentligen för dyrt men det spelar ingen roll idag.

När vi är framme och har fått ett bord på det lilla fiket beställer vi in granola, kaffe och scones. Jag har börjat bli jättehungrig och tar bilder med fel inställningar på min kamera. De blir grumliga och knastriga och jag blir trött på mig själv. Men granolan är god, nötig och krispig så jag tar stora tuggor och glömmer nästan bort att dricka mitt kaffe. Jag doppar kniven i det vita fluffiga som serveras till sconesen och kan inte avgöra om det är grädde eller färskost, men det gör inte så mycket. 

Det är så mysig stämning på Fragments, det kommer in gulliga hundar med mörka ögon och släta öron, ur högtalarna spelas musik som är sådär skön och det kommer in föräldrar som köper chokladcookies till sina franska barn. 

När vi har ätit färdigt ger vi oss ut på ouppvärmda parisgator. Jag är mätt upp i halsen men väldigt nöjd ändå.

Vi kollar på tidningar och böcker inne på Ofr och jag vill aldrig gå därifrån. Jag köper ingenting trots att jag kanske borde, för jag vill ju ha nästan allt. Tänker att jag går tillbaka en annan dag. Det finns ett rum i anslutning till butiken där unga konstnärer får lov att ställa ut sina verk och jag och Leo kollar noga men det finns ingenting alls som faller oss i smaken.  

Vi går vidare till Merci. Tänk att man kan sitta här och läsa och fika och kolla på folk och vara i Paris?

Vi fortsätter vår promenad genom Marais för att ta oss till metron. Magarna kurrar och den nu varma luften smyger sig in mellan våra kläder. 

Leo köper filmrullar på vägen, jag fotar genom fönstret medan jag väntar. Efter ganska många minuter kommer han ut med en liten vit påse och vi fortsätter vår promenad till metron. 

När vi har tagit oss hem och gått alla trappor upp till lägenheten lagar jag lite lunch. Eller lagar och lagar. Jag gör en sallad med avokado, nektarin, kidneybönor och fetaost. Sen river jag av två bitar av en lite torr baguette som vi doppar i basilikapesto. Efter lunchen tar jag tag i diskberget som är utspritt i nästan hela lägenheten och jag skrubbar bort rester som torkat för flera dagar sedan.

Eftermiddagen går snabbt och jag gör allt och ingenting. Bläddrar i en bok, torkar av någon yta med vattenstänk och helt plötsligt blir det kväll.  Jag och Leo lagar quinoasallad och steker sojabollar med tomat och basilika. Maten läggs ner i små plastlådor som tas med ut. Det är svalare nu och vinden är skön mot mina bara ben. 

Detta fina huset passeras när vi letar efter en bra bänk att äta på. Vi hittar en mörkgrön på en nästan folktom gata.

Vi äter vår middag ur plastlådorna och pratar om vänner vi haft. Det är så somrigt och härligt att äta ute och jag säger det så många gånger till Leo att jag tappar räkningen. När vi skrapat ur våra plastburkar går vi hem till lägenheten igen och dricker lemonad. Sen är det slut på lördagen den sjuttonde juni. 

/ One Saturday in Paris that I will remember. We ate scones at Fragments, walked the streets of Paris and had our dinner on a green bench. 


Min andra filmrulle

Min andra filmrulle

Tre cappuccinos jag har druckit

Tre cappuccinos jag har druckit