provadenna.jpeg

Hi.

On my blog you will find interviews with creative girls, recipes, positivity and some of my days in pictures.  

Fredagen den andra juni

Fredagen den andra juni

Fredagen den andra juni åt jag färska jordgubbar och blåbär på gröten. Mamma var hemma hos mig och vi hjälptes åt med att städa av min lägenhet inför sommaren. Vi torkade ur mina köksskåp, gjorde rent i duschen, hittade ett äckligt gammalt kaffefilter i kaffebryggaren och kastade skräp som låg i mina byrålådor. Sen körde mamma iväg en sväng för att gå på två studentmottagningar och jag dammsög hela lägenheten iklädd kallingar och min fulaste t-shirt.  

Efter en snabb dusch gick jag ut för att möta Ollie. På vägen till Kale'i, där vi skulle äta vår sista lunch (de ska tydligen lägga ner och ingen är så ledsen som jag), blommade syrenerna och jag inbillade mig att hela luften luktade gott. 

Klockan var lite efter tolv när jag och Ollie slog oss ner vid ett av borden. Vi började med att äta len broccolisoppa och de kläder som vi lånat av varandra lämnades tillbaka över bordet. Sen diskuterade vi hur gott smöret var kanske lite väl länge innan vi fyllde nya tallrikar med rött ris, marinerad svamp och jordgubbssallad. 

Sen var det cappe-time! Vi bytte bord och slog oss ner vid två höga barstolar i andra änden av lokalen. Vi pratade om olika generationsskillnader, Ollies intresse för Sveriges historia och jag myntade begreppet "stop-böling". Stop-böling innebär att man slutar lägga en massa onödig tankekraft på tråkiga saker som ändå  bara måste göras. Skriv den där tentan, röj undan i köket, skicka det där mejlet och lägg inte ner massa tid på att göra saker jobbigare än vad de faktiskt är. Ibland måste man bara stop-böling och mata av grejer på listan.

Kolla vad fin hon är! Min Ollie som kramas extra länge när det behövs, lånar ut sin nagelklippare och bjuder mig på pasta mitt i veckan.

Efter många hejdåkramar gick jag genom stan tillbaka till min lägenhet igen. Jag packade det sista, skickade in min tenta, tömde kylen, vattnade mina blommor och låg på sängen och stirrade i taket. Det kändes lite som att detta var slutet på våren 2017, som om jag avslutade ett kapitel för att påbörja ett nytt. 

Sen hämtade mamma upp mig och vi proppade bilen full av mina saker och påbörjade resan hem till Skåne. 

Där vi möttes av det här. 

/ My last Friday in Gothenburg before Paris. 


I kvarteret där jag bor

I kvarteret där jag bor

Intervju med Mikaela Emilsson om händer i bilder, drömmar och svalkande smoothiebowls

Intervju med Mikaela Emilsson om händer i bilder, drömmar och svalkande smoothiebowls