provadenna.jpeg

Hi.

On my blog you will find interviews with creative girls, recipes, positivity and some of my days in pictures.  

Chokladbiskvier i miniformat

Chokladbiskvier i miniformat

Godmorgon lördag! Jag vill bara kika in och önska dig en fin dag + bjuda på typ världens godaste recept. Bakade dessa i torsdagskväll, när det blåste och regnet såg ut som små kristaller mot mina fönsterrutor. Hade pluggat på biblioteket hela dagen och var så trött och orkeslös (vilket jag har varit större delen av veckan). Som tur är känns det bättre nu. Jag ställde mig i alla fall och rörde ihop dessa chokladbiskvier med apelsinchoklad och flingsalt trots min trötthet. För alla vet ju att det är roligare att ligga i sängen om man får äta någonting som innehåller choklad. Att de dessutom går snabbt att slänga ihop och smakar som ett himmelrike i munnen gör inte saken sämre. Här kommer receptet om du blir sugen:

Chokladbiskvier i miniformat - cirka 12 biskvier i miniformat.

Mandelbotten
1,5 dl mandelmjöl
1/2 dl råsocker
1 äggvita

Chokladsmörkräm
100 g rumsvarmt smör
1 + 1/2 msk kakao
1 äggula
1 tsk äkta vaniljpulver
1,5 msk agavesirap
1,5 msk flytande honung

Topping
100 g mörk apelsinchoklad, flingsalt och torkade blommor. 

Såhär gör du:  Börja med att sätta ugnen på 200 grader. Rör sedan ihop mandelmjöl, äggvita och råsocker i en skål. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt och rulla små bollar av mandelsmeten. Lägg bollarna på bakplåtspappret och tryck till dem med fingret så att de blir platta. Försök att få dem så jämna så möjligt! Grädda kakorna i ugnen i cirka 7-8 minuter. Håll koll, de bränns väldigt lätt när de är så små. Låt sedan mandelkakorna svalna och blanda ihop smörkrämen. Lägg alla ingredienser till krämen i en skål och blanda ordentligt med en gaffel. Se till att krämen blir len och att det inte finns några smörklumpar. Ställ in krämen i kylen en stund.

 När mandelkakorna är helt avsvalnade brer du smörkrämen på kakorna. Här är det bra att använda sig av en liten smörkniv eller slickepott. Försök att bygga en pyramid av smörkrämen så att biskvierna får en fin form. Smält sedan apelsinchokladen i en liten skål i micron. Rör kontinuerligt och se till att chokladen inte bränns. Nu är det bara att försiktigt doppa biskvierna i den smälta chokladen. Toppa med flingsalt och torkade blommor (eller någon annan dekoration om du hellre känner för det) och låt biskviern stelna i kylen.  Ät och var njutig min vän! 

/ Swedish chocolate biscuits with buttercream. 


En rosa butik och vad jag längtar efter just nu

En rosa butik och vad jag längtar efter just nu

Intervju med Fanny Amanda Nilsson om vad som pirrar i magen, framtidsdrömmar och känslor fångade i bilder

Intervju med Fanny Amanda Nilsson om vad som pirrar i magen, framtidsdrömmar och känslor fångade i bilder