provadenna.jpeg

Hi.

On my blog you will find interviews with creative girls, recipes, positivity and some of my days in pictures.  

Yoghurtdessert med citronsmul och karamelliserade nektariner

Yoghurtdessert med citronsmul och karamelliserade nektariner

Hej kompis. Idag ska jag ge dig ett recept på en dessert som är så himla fräsch och god. Den är syrlig, somrig och fungerar att ätas till både dessert och frukost. Perfekt va? 

Detta är vad du behöver: 1 citron, några matskedar naturell yoghurt, smör, två nektariner, 1 dl mandelmjöl, 1 dl havregryn, några droppar vaniljextrakt och honung. 

Börja med att blanda havregryn och mandelmjöl tillsammans med skal från ungefär en halv citron i en liten skål. 

Sedan smälter du en stor matsked smör i en stekpanna och häller ner blandningen. Ringla över lite honung och rör runt med en slev. Det bränns lätt så rör runt ofta och se till att blandningen blir gyllenbrun och att köket luktar orimligt gott.

När citronsmulet har fått fin häller du över det i en skål och låter det svalna. Hacka sedan upp nektarinerna i tärningar. 

Stek nektarintärningarna i en rejäl matsked smör och droppa över lite honung. Tillsätt även 3 droppar av vaniljextraktet och rör runt med en slev. Ha plattan på medelvärme och stek nektarinerna tills blir mjuka och det har bildats något som likar sirap i stekpannan. Detta borde ta max tio minuter. 

När nektarinerna är färdiga häller du upp dem i en skål och låter dem svalna. 

Sedan är det dags att montera ihop desserten. Börja med att lägga ett lager yoghurt i botten på två glas, lägg sedan ner några nektarinbitar och avsluta en sked citronsmul. Upprepa proceduren tills du har fyllt två hyfsat små glas hela vägen upp till kanten. 

Nu är du färdig. Kolla vad fint? Jag lovar att det kommer vara gott också, väldigt gott.

/ Yoghurt, crispy lemoncrumble and caramelized peaches. Just write me a comment if you want the recipe translated. You won't be disappointed! 


En Parishelg med Ollie

En Parishelg med Ollie

Intervju med Kristin Eriksson om resorna till Antarktis, betydelsefulla minnen och en dag på Bali

Intervju med Kristin Eriksson om resorna till Antarktis, betydelsefulla minnen och en dag på Bali