provadenna.jpeg

Hi.

On my blog you will find interviews with creative girls, recipes, positivity and some of my days in pictures.  

Min första filmrulle från Paris

Min första filmrulle från Paris

När jag var i Paris lånade jag Leos analoga kamera för en dag. Vi stod i köket och gick igenom alla inställningar efter en yoghurtfrukost i soffan. Såhär sätter du i filmen och sen snurrar du här tills du hör ett klick, är du med? Jag nickar. Jag är med. Kameran ligger i min hand när vi tar vi oss ut på nyvakna parisgator. Jag knäpper mina första bilder med mjuka fingrar mot avtryckaren. Det känns ovant och jag blir osäker på om jag verkligen gör rätt. Ljusmätaren studsar upp och ner och mina händer rör sig ovant över objektivet. Men efter några bilder går det lättare och jag märker att jag tycker att det är riktigt roligt. Att jag samlar på ögonblick som har betydelse och kräver fler tankar av mig. Varje bild får ett lite större värde och det känns ofiltrerat, äkta för stunden.

För några dagar sedan fick jag bilderna skickade till mig efter en kort men för mig, lång väntan. Så här kommer resultatet. Eller ett urval av resultatet för vissa av bilder blev oskarpa, felexponerade och tråkiga. Men nu tänker vi inte på det. Välkommen till min första filmrulle.

Och vet du en rolig grej? Pappa hade en gammal analog kamera hemma som hans morfar har fotograferat med. Nu har den fått flytta in hos mig och jag längtar så tills jag ska få testa den. Måste bara köpa film först. 

/Borrowed Leos analog camera.


Cafe Tabac och Jardin des serres d'auteuil

Cafe Tabac och Jardin des serres d'auteuil

Le Comptoir géneral, Poutch Cafe och tryffelpasta

Le Comptoir géneral, Poutch Cafe och tryffelpasta