provadenna.jpeg

Hi.

On my blog you will find interviews with creative girls, recipes, positivity and some of my days in pictures.  

Mjuk citronkaka med svarta sesamfrön

Mjuk citronkaka med svarta sesamfrön

Godmorgon lördag och sovmorgon! Jag hoppas att jag ligger invirad i mitt täcke när detta inlägget kommer upp. Jag hoppas också att jag äter frukost i sängen framför någon serie och att det är blå himmel på andra sidan av persiennerna. Kanske tar jag en bit av världens saftigaste citronkaka och tappar några smulor på lakanen också. Vem vet. Vill du också smula i sängen? Bra, för här får du ett recept på en sjukt god citronkaka. Jag utgick ifrån Elsas recept men ändrade lite efter vad jag hade hemma. Den är söt, syrlig och alldeles perfekt till en kopp te med honung. 

Mjuk citronkaka med svarta sesamfrön - en brödform

200 g rumstempererat smör

3 1/4 dl mjöl 

2 1/4 dl socker

3 ekologiska ägg

1 tsk bakpulver

En stor nypa salt

2 msk svarta sesamfrön

2 msk rivet citronskal

1 dl grekisk yoghurt

Sockerlag: 

1 dl vatten

1/2 dl socker

Saften av en citron

Såhär gör du:  Börja med att sätta ugnen på 175°C. Vispa sedan ihop smör och socker med en elvisp tills det blir poröst. Kläck ner ett ägg i taget i smeten och vispa under tiden. Blanda nu alla de torra ingredienserna i en separat skål och tillsätt dem sedan lite i taget i smör-socker-ägg smeten. Rör runt försiktigt! Blanda ner sesamfröna och citronskalet också. Blanda tillsist ner den grekiska yoghurten. Lägg bakplåtspapper i en brödform och klicka ner den färdiga smeten. Grädda kakan i 45 minuter. 

Medan kakan är i ugnen gör du sockerlagen genom att koka upp vatten, socker och citronsaft i en kastrull. När sockerlagen kokat ner till hälften tar du av den från plattan. Detta borde ta ungefär 10 minuter. När kakan väl är färdig häller du sockerlagen över för att få den saftig. Vänta sedan tills kakan har svalnat helt innan du skivar upp den. Servera citronkakan med en kopp te, en solig våreftermiddag och en filt över axlarna. 

/ Lemon cake with black sesame seeds. You can find the original recipe at Elsas blogg. 


Varm choklad med tahini

Varm choklad med tahini

Intervju med Ida Edin om att resa ensam, få klarhet i vad man vill syssla med och vilket som är det mysigaste fiket i Stockholm

Intervju med Ida Edin om att resa ensam, få klarhet i vad man vill syssla med och vilket som är det mysigaste fiket i Stockholm