provadenna.jpeg

Hi.

On my blog you will find interviews with creative girls, recipes, positivity and some of my days in pictures.  

Trädgårdsföreningen i Göteborg

Trädgårdsföreningen i Göteborg

Det är många som har rekommenderat mig att besöka Trädgårdsföreningen här i Göteborg men det var inte förens för några dagar sedan som jag verkligen tog mig dit. Jag stoppade hörlurarna i öronen, hängde kameraväskan över axeln och gav mig ut på disiga gator. Jag passerade barnfamiljer med ungar i randiga överdragsbyxor och tjejer i fredagskvällens strumpbyxor och skor med klack.

Det tog mig bara några minuter att gå innan jag stod framför grindarna och tog de två stegen in. Flora och Fridas röster håller mig sällskap i öronen när jag promenerar på de grusade gångarna fram till det största växthuset. För jag har sett på Instagram att det är där man går in.

Jag öppnar dörren till växthuset och slås av den intensivt gröna färgen som fastnar på min näthinna. Efter många månader av gråskala känns det skönt att få vila ögonen på lite färg. En tant blockerar vägen och jag kan inte ta mig vidare. Försöker diskret klämma mig förbi med det går sådär. Tar några bilder på ett kakaoträd som inte blir bra. Tanten flyttar på sig och alldeles snart har jag tappat bort mig bland palmblad, bananträd och rosenbuskar.

Går på gångar genom tropikerna, medelhavshuset och rummet där det luktar starkt av kamelia. Jag ser en snygg tjej med glittriga ben som poserar framför en grönspräcklig växt. Känner på ett blad som ser lent och luddigt ut. Går förbi en pojke som dricker vatten ur en fontän bakom ryggen på sin mamma. Han ler och jag kan inte låta bli att höja på ögonbrynen.

När jag gått flera varv, tänker jag att hit ska jag gå snart igen. Jag går ut ur växthuset och drar Göteborgs kalla dimma genom lungorna igen. Tack, jag kommer snart tillbaka säger jag i hjärnan och går vidare.

/ Some days ago I visited a greenhouse in Gothenburg.


Intervju med Sandra Hjort om nackdelarna med sociala medier, innebörden av att leva ett långsamt liv och världens godaste havregrynslatte

Intervju med Sandra Hjort om nackdelarna med sociala medier, innebörden av att leva ett långsamt liv och världens godaste havregrynslatte

Varm choklad med tahini

Varm choklad med tahini