provadenna.jpeg

Hi.

On my blog you will find interviews with creative girls, recipes, positivity and some of my days in pictures.  

Krispiga jordnötsrutor med mörk choklad och kokosflakes

Krispiga jordnötsrutor med mörk choklad och kokosflakes

I söndags drog jag igång världens bak här hemma i mitt kök. Jag var precis hemkommen efter en födelsedagshelg hos mormor och morfar och min lägenhet kändes extra tyst och tom. För att få tystheten att kännas mindre tyst bestämde jag mig för att baka både chokladbollar och jordnötsrutor. Jag satte igång en ljudbok samtidigt som jag rullade chokladbollar med espresso och smälte jordnötssmör tillsammans med honung i en kastrull. Efter tiden det tar att spela en halv ljudbok hade jag fyrtiofem chokladbollar och trettio sötsalta jordnötsrutor på bordet. Tur att en del av godsakerna ska gå till ett träningsevent tänkte jag och stirrade på högarna framför mig. Sen slickade jag alla skedar såklart, för det gör man ju. 

Jag tänkte passa på att dela receptet på jordnötsrutorna med dig nu, för de är så enkla att göra + blir sådär sega, krispiga och krämiga på samma gång. Dessutom behöver de inte gräddas i ugnen och tar max tio minuter att göra. Helt ultimat! 

Krispiga jordnötsrutor med mörk choklad och kokosflakes - cirka 30 små rutor
1 burk jordnötssmör
2 msk honung
1 l cornflakes
200g mörk choklad
Kokos
Flingsalt 

Såhär gör du: Börja med att smälta jordnötssmöret tillsammans med honungen i en kastull på spisen. Rör hela tiden och se till att det inte bränner fast i botten. När jordnötssmöret är smält och lite rinnigt i konsistensen tar du av kastrullen från plattan. Blanda nu ner cornflakesen och krossa dem lätt med en sked samtidigt som du rör runt. Se till att alla cornflakes blir täckta av jordnötssmöret och honungen. Tryck sedan ut blandningen på ett bakplåtspapper och försök att forma smeten till en stor fyrkant med så raka kanter så möjligt. 

Smält nu den mörka chokladen och ringla över + toppa med riven kokos och flingsalt. Låt stelna i kylen i några minuter innan du med en vass kniv skär upp ungefär trettio rutor. Servera jordnötsrutorna med en kopp cappuccino och en fin kompis!

/Peanut and cornflakes squares with dark chocolate and coconut flakes. Melt honey and peanut butter in a saucepan. Add cornflakes and make sure that the cornflakes are totally covered in peanut butter. Put the mixture on a baking tray and use a spoon to create a big square. Let it cool before you sprinkle some dark chocolate over. Decorate with sea salt and coconut flakes before you cut it up in smaller squares. Enjoy!Min ordlista - ord som jag ofta använder och deras betydelse

Min ordlista - ord som jag ofta använder och deras betydelse

Cafe Tabac och Jardin des serres d'auteuil

Cafe Tabac och Jardin des serres d'auteuil