provadenna.jpeg

Hi.

On my blog you will find interviews with creative girls, recipes, positivity and some of my days in pictures.  

Le Comptoir géneral, Poutch Cafe och tryffelpasta

Le Comptoir géneral, Poutch Cafe och tryffelpasta

Det är söndagsmorgon och jag och Leo sover länge innan vi äter frukost i sängen. Omelett som är mörkgul och krämig i mitten. På tv:n brusar ljudet från serien vi kollar på fast ingen av oss nog egentligen gillar den. Eller i alla fall inte jag. Den handlar om ett virus som gör att det ligger blå kladdig slime runt hjärnan. 

Kom älskling vi går ut istället. 

Vi promenerar till Canal Saint Martin för att äta lunch och hamnar här. På Le Comptoir Géneral som är en undangömd restaurang/bar nära kanalen. Vi är dock lite sena, klockan har ju redan hunnit bli över två och vi förstår inte riktigt hur systemet fungerar. Vart beställer man? Hallå?

Det spanas i alla fall på inredningen. Leo tar några bilder där jag sitter bredbent på en stol i mitten av rummet. Han säger att det är det hipstrigaste stället han någonsin besökt. 

Vi bestämmer oss för att gå vidare och leta efter något annat.

Jag är kräsen. Nej inte där, vi kollar en till bara, det där såg inte alls mysigt ut, snälla vi kollar nästa gata också.

Klockan är över fyra och magarna skriker att de är AShungriga.Vi öppnar dörren till  Poutch Cafe. Jag beställer en sallad med curryris och Leo tar en med pasta och picklad lök. Vi sätter oss vid fönsterbordet och stirrar ut på gatan med trötta ögon. 

Men sen dricker vi cappuccino och bläddrar i tidningar och får lite ny energi.

Vi fortsätter vår vandring hem igen. På vägen stannar vi och kollar på växter. Jag stöter till två kaktusar som ramlar i golvet och en japansk tjej i butiken pickar mig på axeln med pekfingret och stirrar på krukan som ligger på golvet. Jag städar undan lite diskret. Leo köper några kaktusar och en stor ljusgrön växt efter noggranna observationer av typ allt i hela butiken. 

kkk.jpeg

När vi är hemma igen sätts den ljusgröna växten i en kruka och sen chillar vi.

Efter en stund lagar Leo pasta med tryffelpulver som vi äter i sängen till samma serie som imorse. Den som handlar om blå kladdig slime runt hjärnan.

/ A day in Paris with my love. 


Min första filmrulle från Paris

Min första filmrulle från Paris

Intervju med Maja Impola om varför det är så kul att hänga i köket, de bästa råvarorna och vad som sätter igång kreativiteten

Intervju med Maja Impola om varför det är så kul att hänga i köket, de bästa råvarorna och vad som sätter igång kreativiteten