provadenna.jpeg

Hi.

On my blog you will find interviews with creative girls, recipes, positivity and some of my days in pictures.  

Torsdagen den åttonde juni

Torsdagen den åttonde juni

Torsdagen den åttonde juni kliver jag upp strax efter nio, drar kläder över kroppen, borstar lite färg på mina ögonbryn och går ut. På matgatan håller fruktförsäljarna på att bära ut stora lådor med persikor och hallon. Trots att klockan är över tio har Paris inte riktigt vaknat ännu. Jag ringer till mamma. Pratar om mitt magont som inte släpper och mamma säger att jag ska köpa activia med snälla bakterier. Jag köper vanlig vaniljyoghurt och hallon istället, för jag hittar inte de där gröna små yoghurtburkarna i kyldisken. Sen går jag till ett bageri och köper croissanter som gör papperspåsen flottig. 

Jag sätter mig i närmsta park och inväntar Leo som har jobbat i några timmar. Han har med sig skedar och vattenflaskor med citronmånar i. 

Vi tar några bilder och pratar om att vi borde göra en lista på saker som vi vill hinna göra i sommar.

Sen proppar jag min yoghurtburk full med hallon och säger till Leo att han får ta så många som han vill ha, för jag vet att jag inte kommer kunna sluta äta.

När den lilla plastlådan är tömd på hallon går vi och handlar på Carrefour. Shoppinglistan är extremt detaljerad och varenda hylla matas strategiskt av. Störigt tycker jag men praktiskt tycker Leo. 

Vi proppar in matvarorna i kylskåpet innan vi äter lunch. Det blir spansk potatisomelett, sallad med nektariner och bottenskrapet från en burk med marinerad fetaost. Leo säger att vi borde äta detta oftare och jag håller med. 

När lunchen ligger i magen ger jag mig ut igen. Jag ska nämligen sitta barnvakt i några timmar, och det kommer jag göra de flesta eftermiddagar framöver också. Mysigt va?

Efter häng med en gullig elvaåring åker jag tillbaka hem igen. Metron är knökfull och jag blir pressad som en hamburgare mellan två gubbar. Hårstråna i nacken klibbar och jag upprepar frasen "varför gick du inte" kanske fyrtiotre gånger i min hjärna. 

Väl hemma duschar jag i kallvatten, försöker lära mig att köra fingerboard och pratar med Leo medan han gör äggröra och steker bacon. Sen äter vi snabbt och är lite trötta. Vi låter disken stå kvar på bordet och Leo jobbar en stund medan jag lyssnar på musik och redigerar bilder. När jag märker att jag måste blinka lite väl många gånger för att hålla ögonen öppna stänger jag ner datorn och avslutar torsdagen den åttonde juni.

/Thursday 8th June. 


Vad jag har ätit ur de prickiga skålarna

Vad jag har ätit ur de prickiga skålarna

I kvarteret där jag bor

I kvarteret där jag bor