provadenna.jpeg

Hi.

On my blog you will find interviews with creative girls, recipes, positivity and some of my days in pictures.  

Intervju med Mikaela Emilsson om händer i bilder, drömmar och svalkande smoothiebowls

Intervju med Mikaela Emilsson om händer i bilder, drömmar och svalkande smoothiebowls

Matilda: Hej Mikaela! Det känns så roligt att jag ska få göra en liten intervju med dig. Jag ramlande in på din Instagram och kände direkt att den här tjejen vill jag prata mer med. Så först och främst, vem är du? 

Mikaela: Jag är en glad och sprallig tjej på 23 vårar som bor i en mysig sommarstad ca 6 mil från Stockholm. Jag jobbar heltid på ett boende med förståndshandikappade och trivs som fisken i vattnet. När jag inte jobbar umgås jag mycket med vänner, tränar och såklart, fotar. 

Matilda: Vad är det som snurrar i ditt huvud när du ska ta en bild? Finns det några speciella motiv som du dras till? 

Mikaela: Det brukar faktiskt inte vara speciellt mycket som snurrar i mitt huvud när jag ska fota. Det är nästan som meditation för mig. Jag hamnar i min egna lilla bubbla. Att fota gör mig väldigt avslappnad. När jag fotar behöver det egentligen inte vara något speciellt motiv, men jag dras oftast till färger, former och såklart sånt jag tycker om. Det är allt från mat till vänner till natur.

Matilda: Hur har du gjort för att närma dig en mer personlig stil när det kommer till att fotografera? Jag får en så mysig känsla i kroppen när jag ser dina bilder och känner att det finns en röd tråd genom de bilder som du delar med dig av!

Mikaela: Jag gillar att man får se bilderna från mitt perspektiv som fotar. Att personen som ser fotot nästan ska känna att man själv är där i ögonblicket jag fångat. Så det blir en hel del bilder på mina händer när jag håller i saker jag tycker om.

Matilda: På tal om något annat än fotografi, vad drömmer du om och vad får dig att må bra? 

Mikaela: Oj, vilken svår fråga. Men en dröm är att få fotografera mer än jag gör idag och kunna ha det som jobb vid sidan av mitt andra jobb, till och börja med. Den stora drömmen skulle givetvis vara att få åka runt och fotografera lite här och där och göra samarbeten med kedjor man ser upp till. Få mer till med kameran helt enkelt. Det som får mig att må bra just nu är mina nära och kära, familjen, mitt jobb och att solen skiner!

Matilda: Vad gör du när saker och ting inte känns bra då? Eller när du saknar inspiration?

Mikaela: När jag saknar inspiration försöker jag inte stressa upp mig över det, såna dagar måste man få ha. Vissa veckor jobbar jag för fullt och då finns det ingen tid över till fotandet, tyvärr. Om jag har en dålig dag utan inspiration brukar jag skriva dagbok istället. Ibland är ord bättre än bilder, och tvärt om.

Matilda: Om jag skulle komma och äta frukost hemma hos dig, vad hade du bjudit mig på? (Jag tål allt utom valnötter), och vad hade vi pratat om? 

Mikaela: Jag hade givetvis bjudit dig på en svalkande smoothie bowl, eftersom det är min absoluta favoritfrukost! Den går snabbt och smidigt att göra och är helt gudomligt god! I den har jag fryst banan och jordgubbar + acai-pulver som blir till en härlig smet som jag sedan hade toppat med blåbär, hemgjord granola, kokosflingor, pumpakärnor och gojibär. Den ultimata frukosten i mina ögon! Vi hade nog pratat om hur somrigt och friskt den smakade och om hur härligt det är att sommaren snart är här på riktigt! 

Tack för att jag fick lov att göra en intervju med dig Mikaela! Tycker du om Mikaela lika mycket som jag gör borde du spana in hennes Instagram här.

Ps. Alla bilderna i intervjun ägs av Mikaela och jag har fått tillåtelse att låna dem till inlägget.

/Interview with Mikaela Eriksson about dreams, smoothiebowls and personal photographic styles. Take a look at her Instagram here.


Fredagen den andra juni

Fredagen den andra juni

Livets lunch, en botanisk trädgård och sockerfrukost

Livets lunch, en botanisk trädgård och sockerfrukost