provadenna.jpeg

Hi.

On my blog you will find interviews with creative girls, recipes, positivity and some of my days in pictures.  

Intervju med Sandra Hjort om nackdelarna med sociala medier, innebörden av att leva ett långsamt liv och världens godaste havregrynslatte

Intervju med Sandra Hjort om nackdelarna med sociala medier, innebörden av att leva ett långsamt liv och världens godaste havregrynslatte

Matilda: Hej Sandra! Ska bli så himla roligt att få göra en liten intervju med dig. Vill du börja med att presentera dig själv lite kort? 

Sandra: Hej Matilda och tack för att jag får vara med! Ah, den där härliga presentationsfrågan hehe. Men okejrå! Jag heter Sandra Hjort, är 28 år gammal och bor i Karlsborg. Det är nästan ingen som vet var det ligger och det gjorde inte jag heller förrän jag och min man Viktor flyttade hit på grund av hans jobb. Men om ni får chansen att åka hit under sommaren så tycker jag ni ska göra det pga supermysig liten stad faktiskt! Just nu är jag mammaledig med vår son Elton men jobbar annars som bloggare, skribent och bibliotekarie. Jag brukar beskriva mig själv som en dagdrömmare för det är egentligen i mitt eget huvud/uppe i det blå som jag väljer att spendera mest tid per dag.

Matilda: Du skriver på din blogg att du lever ett långsamt liv. Vad innebär det för dig, - och vad ger det dig? 

Sandra: Såhär: ett långsamt liv är verkligen det jag strävar efter men det är inte alltid jag lyckas. Jag ser liksom framför mig hur jag ska strosa runt och nypa bort vissna blomblad i snickarbyxor med en kaffekopp i handen samtidigt som skivspelaren ljuder i bakgrunden. I verkligheten har jag fullt upp med att jaga efter en livlig krabat som håller på att lära sig gå och som har lila smoothie runt hela munnen. Men det är någonstans där jag måste inse att det långsamma livet inte behöver betyda ett långsamt tempo med scener hämtade ur en film. För mig betyder långsamt snarare ett eftertänksamt liv, där jag gör val som är bra för både mig och miljön, där jag väljer att spendera mycket tid i naturen, där jag låter relationer få ta plats och tankar att mogna. När jag lyckas med det där är jag som lyckligast, då jämför jag inte mig med någon annan - då är jag helt trygg i mig själv.

Matilda: Vilka är baksidorna med att jobba med sociala medier och hur hanterar du dem? 

Sandra: Det här har jag brottats jättemycket med den senaste tiden för jag inser att jag är så himla lättpåverkad. Jag faller så lätt i alla fällorna och måste gång på gång påminna mig själv om att inte jämföra mig med alla andra. Aktar jag inte mig börjar jag tro att jag måste ha precis ett sånt där fantastiskt och ljust hem för att vara lyckad, att jag måste byta klädstil, gå ner några kilon eller ha en gulligare bebis. Okej, det där sista har jag aldrig tänkt men ändå. Att alltid ta del av vad alla andra gör får mig att bli så himla osäker. Det handlar egentligen inte bara om att jag vill ha samma prylar som någon annan utan främst handlar det om att jag börjar syna mitt eget jobb med alldeles för kritiska ögon.

För att hitta rätt igen skriver jag, ironiskt nog, mycket om det på min blogg och genom att sätta ord på känslorna och få höra andras tankar om samma sak brukar jag komma på rätt spår igen. Så, den egentliga baksidan skulle jag nog säga är att så hiiiimla mycket tid spenderas framför en skärm och hur en kan hantera just det på ett annat sätt har jag tyvärr ingen lösning på. Men den dagen en kan fota med ögonen och skriva blogginlägg i tankarna kommer jag bombardera er med inlägg.

Matilda: Du verkar vara både väldigt kreativ och påhittig. Känner du att din kreativitet har påverkats något sen du blev mamma?

Sandra: Usch ja, verkligen. Just skapandebiten är nog det som har blivit mest lidande sen jag fick barn. Åh, jag önskar att det inte var så men jag gör så otroligt mycket mindre grejer nu än innan Elton kom och det enda jag kan skylla på är tidsbrist. Fast samtidigt så är det säkert så att jag måste använda mina kreativa förmågor till så mycket mer än bara DIY-projekt just nu och därför är kanske bristen på tid bara en dålig undanflykt. Jaja, en positiv sak är i alla fall att jag inte skapar en massa skräp bara för att utan nu låter jag istället alla projekt gro i mig under flera månaders tid. Det har resulterat i att jag faktiskt är riktigt, riktigt nöjd med allt jag skapat det senaste året.

Matilda: Jag äter din havregrynslatte ibland och dör pga världens godaste ju. Har du något annat recept du vill dela med dig av som är sådär dödens gott?

Sandra: Men vad roligt! Jag inser nu att jag helt glömt bort den så tack för tillbakatipset :) Jag ääälskar mitt recept på overnight oats med kakao och jordnötssmör som är döenkelt att göra. Du hittar det här: http://www.atilio.se/recept-frukost/recept-overnight-oats-med-choklad-och-jordnotssmor/

Matilda: Om du bara skulle få ha en blombukett på köksbordet för all framtid, hur hade den sett ut? Hehe. 

Sandra: Ah, knivigaste och kanske roligaste frågan jag fått. Ja, hur skulle den se ut egentligen? Du vet, jag är inte så mycket för stora buketter utan köper ofta snittblommor som jag portionerar ut i små vaser runt omkring i lägenheten. Jag älskar ranunkel, vallmo och pion så om jag fick sprida ut dem ihop med lite pistage och eukalyptus tror jag ändå att jag skulle vara nöjd. Får jag fuska och svara det?

Tack för att jag fick lov att göra en intervju med dig Sandra! Tycker du om Sandra lika mycket som jag gör borde du spana in hennes Instagram här och blogg här

Ps. Alla bilderna i intervjun ägs av Sandra och jag har fått tillåtelse att låna dem till inlägget. 

/ Interview with Sandra Hjort about social media, slow living and her favorite flowers. Take a look at her Instagram here and blog here.


Tjugofem saker du kanske inte visste om mig del två

Tjugofem saker du kanske inte visste om mig del två

Trädgårdsföreningen i Göteborg

Trädgårdsföreningen i Göteborg