provadenna.jpeg

Hi.

On my blog you will find interviews with creative girls, recipes, positivity and some of my days in pictures.  

En Parishelg med Ollie

En Parishelg med Ollie

I torsdags kom Ollie. Flyget var försenat och jag väntade många minuter uppe i lägenheten. Åt yoghurt, läste i en tidning och ville att tiden skulle gå. Räknade minuter som prickar i taket och till slut var hon här. Hej Ollie, välkommen till Paris och till mig! 

Vi har druckit kaffe. Eller jag har druckit kaffe och Ollie chailatte med mycket kardemumma. Sen har vi susat runt i underjorden för att besöka mataffären i Montparnasse där bara svinrika tanter handlar, Canal Saint Martin med alla små fik runt omkring och butikerna i Marais där nästan allt är på rea. 

Annars har vi ätit ost i sängen. Orimliga mängder ost har tagit sig in i denna kropp under helgen kan jag meddela. 

Vi har strosat runt på små trottoarer under samma paraply och hittade bland annat en fotoautomat som skrev ut bilder på små kvitton helt gratis. 

Mer mat i sängen. En éclair som smakade jordgubbsmousse och bröd. 

Uppehåll från regnet! Jag har haft randig skjorta på mig men borde ha kompletterat med en jacka också. Det var lite kallt men jag tyckte ändå att det var ultimat efter många varma dagar.

Fransk lunch! Jag har ätit två omeletter denna helgen. Kanske för att det alltid är gott och billigt här. Kostade 6 euro och åttio cent och det är ju bra för att vara en lunch på restaurang.

En grå himmel som efter bara några sekunder öppnade sig och gjorde asfalten svart. Jag och Ollie har hunnit med massa fler saker under helgen också. Vi har ätit middagar, pratat igenom saker som vi tänkt på, varit trötta, haft sovmorgon, joggat med mat i magen och ätit hamburgare med ost. Och nu är det söndagkväll (när jag skriver det här) och Ollie åkte hem för några timmar sedan. Nu känns det lite tomt och jag stoppar nektarinbitar i munnen och är trött + hittar kvitton jag glömt bort och tänker oj köpte jag verkligen det där. Men så är det, och så får det vara. Jag hoppas att du har haft en fin helg kompis. Nu ska jag diska kanske en miljon koppar och tallrikar som står uppradade på diskbänken. Puss!

/Ollie came to Paris.


Intervju med Emma Axelsson om tjejer som inspirerar, bildredigering och shopping i Köpenhamn

Intervju med Emma Axelsson om tjejer som inspirerar, bildredigering och shopping i Köpenhamn

Yoghurtdessert med citronsmul och karamelliserade nektariner

Yoghurtdessert med citronsmul och karamelliserade nektariner