provadenna.jpeg

Hi.

On my blog you will find interviews with creative girls, recipes, positivity and some of my days in pictures.  

Mjuk vaniljkaka med chokladknappar

Mjuk vaniljkaka med chokladknappar

Hej fina du! Jag hoppas att allt är bra och att sommaren är snäll och härlig mot dig. Idag tänkte jag dela med mig av ett recept på en både vaniljig och chokladig kaka som jag bakade för några veckor sedan. Jag har aldrig varit speciellt förtjust i mjuka kakor tidigare, men efter Paris känner jag mig lite smått besatt. Där finns det nämligen mjuka kakor på vartenda litet fik och de har så spännande och kreativa smaksättningar. Vem vill inte äta en kaka som smakar sötpotatis, kanel och tahini kan man ju undra. Så just nu gör jag små anteckningar i mobilen på olika smakkombinationer som jag vill testa och bläddrar noggrant i mammas alla bakböcker här hemma. Dock tycker jag fortfarande att Elsas grundrecept slår det mesta. Kakan blir mjuk, lite knaprig i kanterna och saftig as fuck. Så här kommer en variant på den, fast modifierad av mig och med en rejäl nypa vaniljpulver och ett gäng chokladknappar istället för citron och vallmofrön. Om du provar att baka den, lämna en kommentar! Det hade varit så kul att veta vad du tycker. 

Och hallå! Jag har ju bakat en liknande kaka (också utifrån Elsas recept) med citron och svarta sesamfrön. Det får man ju inte glömma bort. Om du blir sugen kan du spana in det receptet här.

Mjuk vaniljkaka med chokladknappar - en brödform

200 g rumstempererat smör

3 1/4 dl mjöl 

2 1/4 dl socker

3 ekologiska ägg

1 tsk bakpulver

En stor nypa salt

1 msk äkta vaniljpulver

1 påse mörka chokladknappar

1/2 dl grekisk yoghurt

1/2 dl grädde

Såhär gör du: Börja med att sätta ugnen på 175°C. Vispa sedan smör och socker poröst med en elvisp. Kläck ner ett ägg i taget i smeten och vispa under tiden. Blanda ihop alla de torra ingredienserna i en separat skål och tillsätt dem sedan lite i taget i smör-socker-ägg blandningen. Rör runt försiktigt! Blanda tillsist ner grädden och den grekiska yoghurten. Lägg bakplåtspapper i en brödform och klicka ner den färdiga smeten. Grädda kakan i 45 - 50 minuter och låt den svalna innan du skär upp den i lagom tjocka skivor. 

/ Vanilla and chocolate loaf cake. I got inspired in Paris and all I want to bake now is soft cakes with different kinds of flavoring. Do you want the recipe? Please leave me a comment and I will translate it for you.


Ur engångskameran: Båten del 1

Ur engångskameran: Båten del 1

Hej och välkommen hit

Hej och välkommen hit