provadenna.jpeg

Hi.

On my blog you will find interviews with creative girls, recipes, positivity and some of my days in pictures.  

Intervju med Louise Whitehouse om kreativa förutsättningar, the school of life och viljan att påverka

Intervju med Louise Whitehouse om kreativa förutsättningar, the school of life och viljan att påverka

Matilda: Hej Louise! Jag är så glad över att få göra en liten intervju med dig. Tycker du verkar vara en så himla härlig person + gillar typ exakt allt som du delar med dig av. Först och främst, skulle du vilja börja med att presentera dig själv lite kort? 

Louise: Tack Matilda <3 Så fint att höra, det peppar så mycket att fortsätta vara kreativ. Mitt namn är Louise Sonya Amelie Whitehouse och jag är en mysig blandning av Svensk/ Engelsk/ Fransk, uppväxt mitt i fina Göteborg. Under åren har jag bott lite överallt, rest lite överallt och på något sätt har det blivit så att jag nu jobbar som fotograf/ influencer genom sociala medier (främst instagram). 

Matilda: Om du nu skulle beskriva dig själv lite mer som en karaktär, finns det några speciella vanor, uttryck eller tankesätt som är typiska för dig? 

Louise: Jag är en väldigt tankspridd och rätt kreativt lagd känslomänniska med huvudet bland molnen. Tycker om att ta mig utanför min ‘comfort zone’ och har därför haft väldigt många fina, galna och väldigt jobbiga upplevelser hittills i livet. Är nog rätt motsägelsefull hela jag. Spontan, äventyrlig och lätt uttråkad, men med stort behov av trygghet och rutin. Löjligt kärleksfull och romantisk men otroligt rädd för commitment. Före detta storstadstjej som nu har hjärtat ute på landet och i naturen. Jag älskar allt som är cheesy och försöker vara så öppensinnad det bara går när det gäller det mesta. Kan vara rätt virrig, nördig, flirtig, flummig, trött, över-gosig, över-analyserande, och har extremt svårt för att ta beslut. Om man läser om Vågen i Astrologin så har man mig rätt spot on.

Matilda: Jag har sett på din blogg att du reser en hel del. Vad ger resorna dig? 

Louise: Mina resor har lite varit min ersättning för att studera, du vet som de klyschigt säger på film: ‘I’ve studied the school of life’. Man utmanas ständigt på resande fot och det gör på något sätt att jag känner mig levande, att jag får utlopp för min nyfikenhet. Ända sen jag var liten har jag levt för att försöka förstå mig på världen och människor, och att ta mig ut på resor har känts som en viktig del av sökandet. Dessutom älskar jag att samla på fina minnen och upplevelser, och efter varje resa är det som att ha korgen full.

Matilda: Vad jag har förstått driver du ju en hel del sociala kanaler också. Har du några specifika mål eller drömmar för dina plattformar? 

Louise: Mitt mål är att kunna kombinera min passion för media och kreativt uttryck med min vilja att göra gott i världen. Jag försöker så gott jag kan att vara en bra förebild, inspirera och dela med mig av sånt jag tycker är viktigt. Det är typ världens bästa känsla att få läsa att man har haft en positiv inverkan på en annan människas liv. Så det vill jag fortsätta med!

Matilda: Vilka är de bästa förutsättningarna för dig när du ska skapa något?

Louise: Att jag befinner mig på en nyupptäckt, vacker, lugn plats, gärna omgiven av människor jag tycker om som också gillar att jobba kreativt.

Matilda: Om du skulle få visa mig ditt favoritställe (japp, hela världen är inräknad), vart hade du tagit mig? Och vad hade vi gjort där? 

Louise: Vi hade åkt på en camping roadtrip från sydkusten av England upp till Wales, för att, ja, campa och åka bil helt enkelt. Stanna i små fina byar på vägen upp, promenera längs dramatiska stränder, och tillslut bara uppleva den fantastiska naturen som man kan hitta i Wales. 

Tack för att jag fick lov att göra en intervju med dig Louise! Tycker du om Louise lika mycket som jag gör borde du spana in hennes:

Instagram här
Blogg här
Youtube här

Ps. Alla bilderna i intervjun ägs av Louise och jag har fått tillåtelse att låna dem till inlägget. 

/ Interview with Louise Whitehouse about conditions to create, the school of life and making positive impacts through social media. Take a look at her Instagram here, blog here and Youtube here


Måndag

Måndag

Ur engångskameran: Båten del 1

Ur engångskameran: Båten del 1