provadenna.jpeg

Hi.

On my blog you will find interviews with creative girls, recipes, positivity and some of my days in pictures.  

Glutenfria minifrallor med torkade aprikoser

Glutenfria minifrallor med torkade aprikoser

Godmorgon! Så himla kul att så många kollade in här igår. Jag ser den här bloggen som en plats där jag får sväva fritt och lägga tid på vad jag faktiskt tycker är roligt. Skapa recept, sätta ihop meningar och ta bilder på saker som gör mig glad. Jag hoppas att du vill följa med! Nu ska du få se vad jag bakade i förra veckan.... MINI FRALLOR. De behöver inte jäsa, är glutenfria och behöver bara vara inne i ugnen i 15 minuter. Hur bra? Har snittat på cirka tre sånna här om dagen sen jag bakade dem. Helst med ost. 

Glutenfria bovetefrallor med torkade aprikoser - blir cirka 12 små frallor

2 dl glutenfria havregryn

5 dl bovetemjöl

2 tsk bikarbonat

1 dl solrosfrön/linfrön

1 dl hackade torkade aprikoser

1 1/2 msk kanel

4 msk honung

2 dl kvarg + 2 dl naturell yoghurt/filmjölk

1 rivet äpple

En nypa salt

Såhär gör du:  Börja med att sätta ugnen på 200 grader. Blanda sedan alla torra ingredienser i en skål (dvs allt utom honung, rivet äpple, kvarg + yoghurt). När allt är blandat rör du ner de blöta ingredienserna. Ta lite kallt vatten på dina händer och forma små bollar av smeten (är smeten för lös fungerar det utmärkt att använda sig av muffinsformar). Placera sedan frallorna med ett lagom avstånd på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i cirka 15 - 20 minuter! (känn efter med en brödsticka i mitten - de ska inte vara degiga) Ta sedan ut frallorna ur ugnen och bred på ett lager smör medan de fortfarande är varma.

/ Gluten-free breakfast buns with dried apricots. Have been eating these the whole week and I can't get enough. Write me a comment if you want the recipe translated! 


En liten lista

En liten lista