provadenna.jpeg

Hi.

On my blog you will find interviews with creative girls, recipes, positivity and some of my days in pictures.  

Varm choklad med tahini

Varm choklad med tahini

Hej krämig varm choklad med tahini! Jag vet att det börjar bli vår, och att de flesta kanske vill byta ut de varma och krämiga dryckerna mot kalla och bubbliga. Men inte jag, inte än i alla fall. Tror jag hade kunnat leva på mjuka och varma grejer till frukost. Eller på kvällen, när man duschat efter en lång dag och vill värma händerna runt något i sängen. En viktig del i min frukost just nu är den här krämiga chokladmjölken med tahini och honung. Om man vill göra den lite mer mättande går det utmärkt att lägga till några skedar havregryn. Då blir det som en slät, krämig röra som man kan äta med sked direkt ur muggen istället.

Varm choklad med tahini och honung - en stor mugg

2 dl havremjölk

1 msk kakao

1 stor tsk tahini

1 msk honung eller två hackade dadlar

En gnutta salt 

Eventuellt några matskedar havregryn

Såhär gör du: Värm alla ingredienser i en kastrull på spisen. När det börjar koka tar du av kastrullen från plattan. Mixa sedan den varma chokladen med en stavmixer för att få den fluffig och helt slät. Häll upp i en mugg och lev livet.

/ Every morning I do this creamy hot chocolate with tahini and honey. It is perfect for cold and cloudy mornings. You just heat 1 cup of oatmilk, 1 tablespoon of cacao, 1 teaspoon of tahini, 1 tablespoon of honey and a pinch of salt in a saucepan. When it starts to simmer take it of the heat and put it in a blender and blend until the chocolate is smooth and fluffy. Serve it in a cup.


Trädgårdsföreningen i Göteborg

Trädgårdsföreningen i Göteborg

Mjuk citronkaka med svarta sesamfrön

Mjuk citronkaka med svarta sesamfrön