provadenna.jpeg

Hi.

On my blog you will find interviews with creative girls, recipes, positivity and some of my days in pictures.  

Havregrynsgröt med smörstekt banan och hasselnötter

Havregrynsgröt med smörstekt banan och hasselnötter

Hej min vän! Hur mår du? Jag mår bra. Iallafall just nu. Ibland snurrar tankarna så snabbt att jag inte riktigt hänger med. För jag vill ju så mycket, och sen vill jag plötsligt ingenting. Stirrar i taket och nej, jag vill nog ingenting. Och sen snurrar det igen. För jag vill ju. Ändå. Får påminna mig om att jag har t i d. Att inte allting inte måste hända nu.

Jag hade iallafall en väldigt bra  dag igår. Åt tillexempel denna helt fantastiska gröten till frukost, fikade och drack te med honung tillsammans med en vän och lagade middag med Leo genom facetime. Mysigt. 

Iallafall, gröten! Den är nästan för enkel för att ens behöva skriva ut receptet. Du gör bara en vanlig sats havregrynsgröt fast med mjölk istället för vatten och öser ner lite kanel. När gröten är klar ställer du den åt sidan. Dela sedan en banan på längden och stek i smör på medelhög värme i några minuter på varje sida. När båda delarna har fått fin färg och är mjuka strösslar du på lite äkta vaniljpulver och lyfter av dem från stekpannan. Lägg nu upp gröten i din finaste skål, toppa med bananskivorna, grovhackade rostade hasselnötter, kokos och mycket honung! Nu har du världens godaste frukost framför dig. 

/Caramelized banana oatmeal with roasted hazelnuts, shredded coconut and honey. You just prepare your ordinary oatmeal ( I make mine with milk instead of water) and fry a banana in butter and vanilla extract. When the banana is soft and caramelized you take it of the heat and put it on the oatmeal. Add the toppings and you are done!


Löskokt ägg på honungslimpa

Löskokt ägg på honungslimpa

En liten lista

En liten lista