provadenna.jpeg

Hi.

On my blog you will find interviews with creative girls, recipes, positivity and some of my days in pictures.  

Något litet jag skrev på ett fik

Något litet jag skrev på ett fik

Det är torsdag och jag sitter på ett fik. Pillar lite på en intervju och är kissnödig. Borde gå och kissa men vill inte lämna mina saker här vid bordet. Jag lyssnar på två gubbar som sitter vid bordet bredvid. De pratar spanska. Det är bara vi tre här, jag och gubbarna, för klockan börjar bli mycket och chokladbollarna har legat orörda bakom disken ett bra tag. Den ena gubben, han med jeansjacka och glasögon med spräckliga bågar nästan skriker när han pratar. Orden smattrar snabbt mellan hans läppar och jag önskar att jag kunde förstå vad han säger. Har ju ändå läst spanska i fler år än vad jag erkänner när någon frågar. Jag tänker att jag är någon annanstans, vid ett annat bord, i en annan stad där solen skiner lite längre och oftare och kaffet kostar minde än 40 svenska kronor.

Jag kollar på gubbarna igen bakom min datorskärm och påminner mig om att jag på att jag faktiskt ska åka till Spanien snart. Då ska jag sova i samma säng som Klara, glömma smörja kinderna med SPF och låta ögonfransarna bli stela av vatten från medelhavet. Jag ska dricka apelsinjuice på apelsiner som smakar helt annorlunda än de man kan köpa i storpack på Netto. På kvällen ska jag kanske ligga på lakan som är lite riviga av sandkorn och lyssna efter ljudet av en kackerlacka som hasar över klinkerplattorna i badrummet. Ska kanske träna lite spanska till dess, göra mig redo. Säga Hola que tal, buenos dias señor, tengo un perro och så. Jag börjar med det nu. Ska bara kissa först.

/ Something I wrote at my favorite cafe in Gothenburg.


Espressobollar och ett favoritljus

Espressobollar och ett favoritljus

En rosa butik och vad jag längtar efter just nu

En rosa butik och vad jag längtar efter just nu