provadenna.jpeg

Hi.

On my blog you will find interviews with creative girls, recipes, positivity and some of my days in pictures.  

Intervju med Emma Axelsson om tjejer som inspirerar, bildredigering och shopping i Köpenhamn

Intervju med Emma Axelsson om tjejer som inspirerar, bildredigering och shopping i Köpenhamn

Matilda: Hej Emma! Jag är så peppad på att få prata lite med dig! Skulle du vilja börja med att presentera dig själv lite kort?

Emma: KUL! Jag är en väldigt aktiv tjej på snart 20 år som bor i den lilla sommarstaden Falkenberg. Jag älskar livet på västkusten med min familj, pojkvän och mina vänner. När jag inte jobbar spenderar jag helst min tid i ett stall eller i skogen på en löprunda. Jag har väldigt svårt för att sitta still så älskar att hitta på saker!

Matilda: Jag tycker att dina bilder är så himla mysiga. Använder du dig av några speciella appar eller program när du redigerar dina bilder?

Emma: Tack snälla du, blir så glad! Jag är absolut ingen expert när det kommer till redigering, använder mig utav ”VSCO” och ”Afterlight”, svårare än då blir det inte.

Matilda: Vad letar du efter när du ska ta en bild? Har du några speciella motiv, stämningar eller ljus som du dras till? 

Emma: Hm, svårt. Jag letar faktiskt inte efter något speciellt egentligen, jag tar bilder när rätt tillfällen kommer. Men jag älskar att fota djur och naturbilder, det är dock inget jag har valt att dela med mig av så mycket på sociala medier. När jag tar självporträtt eller bilder på någon annan letar jag ofta efter fina bakgrunder, gärna i naturen! Jag tycker dock att man ska försöka fånga ögonblick (även om det kan vara svårt), jag tycker nästan alltid att bilderna blir bäst om de är lite spontana!

Matilda: Vad drömmer du om? Hade du velat göra något mer med dina bilder i framtiden?

Emma: Det hade ju varit dröm om man kunde leva sina bilder och sociala medier men har andra planer framför mig, har sökt in till polishögskolan och förhoppningsvis ser ni mig ute i Sverige som polis om några år. Kommer dock fortsätta som ”hobbyfotograf” ett bra tag till, hihi.

Matilda: Har du några härliga tjejer som du inspireras av som du skulle vilja dela med dig av här?

Emma: Absolut, det finns ju hur många duktiga tjejer som helst! Spana in dessa på instagram: @fannyamandanilsson@smultronlina (båda är Falkenbergstjejer som jag) och sen har vi ju fantastiska @angelickpicture.

Matilda: Jag har sett på din Instagram att du verkar gilla Köpenhamn, vilket jag också gör hihi. Om vi skulle mötas upp i Köpenhamn och besöka några av dina favvoställen, vart hade vi gått?

Emma:  Jag ÄLSKAR Köpenhamn, både bra shopping + god mat. Ströget och Nyhavn är klassiker som man inte kan missa i Köpenhamn. Ströget och dess bakgator bjuder på amazing shopping medan Nyhavn bjuder på mysiga fik och delikatesser utom dess like. Det är ju så svårt att bara välja en restaurang hihi..

Tack för att jag fick lov att göra en intervju med dig Emma! Tycker du om Emma lika mycket som jag gör borde du spana in hennes Instagram här

Ps. Alla bilderna i intervjun ägs av Emma och jag har fått tillåtelse att låna dem till inlägget. 

/ Interview with Emma Axelsson about inspiring girls, photo editing and streets of Copenhagen. Take a look at her Instagram here


Hej och välkommen hit

Hej och välkommen hit

En Parishelg med Ollie

En Parishelg med Ollie