provadenna.jpeg

Hi.

On my blog you will find interviews with creative girls, recipes, positivity and some of my days in pictures.  

Espressobollar och ett favoritljus

Espressobollar och ett favoritljus

Hej tisdag och espressobollar med vanilj! Jag bakade dessa i förra veckan och har mumsat på dem nästan varje kväll. Kryper ner i sängen, tänder mitt favoritljus från Durance i doften Plume och äter mina espressobollar i sällskap av en serie eller en bok. Det blir ett väldigt bra avslut på dagar som annars fylls av plugg och grejer som måste göras. Om du vill baka något som går snabbt, är jättegott och fungerar alldeles utmärkt att äta i sängen borde du prova dessa. 

Espressobollar med vanilj - blir cirka 10 bollar

10 färska urkärnade dadlar

2 dl havregryn

1 shot espresso eller två matskedar starkt kaffe

2 msk kakao

3 msk kokosolja

2 msk vatten

1 tsk äkta vaniljpulver eller vaniljsocker

Flingsalt 

Såhär gör du: Börja med att mixa dadlar, vatten, espresso och kokosolja till en slät smet i en matberedare. Häll sedan över smeten i en skål. Mixa nu havregryn, kakao, vaniljpulver och salt några sekunder (du behöver inte diska matberedaren emellan). När havregrynen är någorlunda finfördelade blandar du ner dadelsmeten tillsammans med de torra ingredienserna. Mixa någon minut tills allt har blandats och ställ sedan in smeten i kylen för att stelna lite. När smeten är någorlunda nerkyld rullar du bollar som du sedan täcker med kokos, sesamfrön eller torkade blommor. Du kan såklart rulla dem i vad du vill, kan tänka mig att pärlsocker eller hackade hasselnötter hade varit väldigt gott också. Lova att du kommenterar om du provar att baka dessa, det hade varit så kul att höra vad du tycker!

/ Vanilla Espresso Balls with oats, dates, cold espresso, cocoa powder, coconut oil, water, vanilla extract and seasalt. 


Intervju med Ida Edin om att resa ensam, få klarhet i vad man vill syssla med och vilket som är det mysigaste fiket i Stockholm

Intervju med Ida Edin om att resa ensam, få klarhet i vad man vill syssla med och vilket som är det mysigaste fiket i Stockholm

Något litet jag skrev på ett fik

Något litet jag skrev på ett fik