provadenna.jpeg

Hi.

On my blog you will find interviews with creative girls, recipes, positivity and some of my days in pictures.  

Hej och välkommen hit

Hej och välkommen hit

Hej kompis! Det känns så himla kul att få bjuda in dig hit, till min nya bloggis. Det var längesedan vi hördes nu, flera veckor har gått och jag har suttit många förmiddagar och pillat här. Flyttat gamla inlägg, skrivit texter, raderat texter, förstorat bilder och velat över typsnitt. Sen har jag varvat fixet med glass, en sista Parishelg, dagar ute i skärgården och iskalla saltvattensbad också. Det har varit skönt att få fokusera på att samla material under en period och jag har så många bilder som jag vill visa dig nu nu nu. Men innan jag gör det ska jag bara uppdatera dig lite kort om mina tankar kring den här bloggen. Mitt mål är att leverera runt tre inlägg i veckan och de kommer att vara en blandning mellan intervjuer, bilder från mina engångskameror, recept, saker som snurrar omkring uppe i hjärnan och tips på grejer som jag tycker om. Mysigt va? För att få reda på när jag lägger upp ett nytt inlägg kan du följa mig på Instagram eller på bloglovi'n (där du får en liten notifikation när jag lagt upp något nytt). Tänker att det är tråkigt om du missar något ju. Det var nog det, än så länge i alla fall. Så hej igen kompis. Nu kör vi. Jag har saknat dig!

Om du som läser just nu kanske inte har läst min blogg tidigare (här finns min gamla blogg om du vill ha lite bakgrundsinfo) kommer här en liten intervju om mig med min syster.  

Vad är det bästa med mig Klara?

Svar: Att du får andra människor att öppna upp sig och våga vara sig själva. Dessutom är du både den bästa att ha deeptalk med men också den bästa att dampa loss med. Du är umami.

Vad är störigt med mig?

Svar: Att du har dåligt tålamod, särskilt när du blir hungrig. Då blir du deppig och dör på fläcken.

Om vi inte hade varit systrar, hur tror du att du hade sett på mig?

Svar: Jag tror att jag hade sett på dig som en ganska enkel person som har mycket att ge. Sen hade jag nog känt att du hade en trygg utstrålning och sett att du var ganska snygg.

När får jag dig att skratta?

I typ varannan mening som du säger. Du är till och med rolig när du sover. Antingen så är det jag som har tagit efter din humor eller så är det du som har tagit efter min. Vi skrattar typ alltid åt samma saker.

Hade du ätit en hink daggmaskar för mig?

Ja, jag hade ätit ett helt hav med daggmaskar.

Vad tror du att jag kommer göra i framtiden?

Jag tror att du kommer få jobba med någonting där du får skriva. Jag tror också att du kommer ha ett jobb som du verkligen älskar och att du kommer vara bra på att ta hand om dig själv. Sen kommer du förmodligen att ha många i din omgivning och jag kommer såklart att vara din bästa vän.

Kan du inte berätta om några minnen som vi har ihop?

Det första minnet är när vi studsade på en röd gummiboll med handtag i trädgården. Jag var typ sju och du tio och jag kommer ihåg att vi verkligen inte kunde sluta skratta. Vi studsade runt och skrattade i en evighet. Det finns en bild från det tillfället på kylskåpet, jag ler när jag ser den för vi ser så himla glada ut.

Mitt andra minne är för typ sju år sedan när vi hoppade studsmatta och du tvingade mig att slåss med killen på andra sidan häcken. Du slog vad om att jag var starkare än honom och sen var jag tvungen att gå in där och fightas. Jag vann vilket gjorde killens storebror arg och han brottade ner mig. Du stod dock fortfarande kvar på studsmattan och hoppade. Tack.

Mitt tredje minne är från inte så länge sedan. Då hade vi inte setts på flera månader så när du väl kom hem åkte vi inlines ner till vårt lilla bageri och köpte med oss en vaniljbulle och en chokladboll som vi åt nere i hamnen. Sen bara satt vi där och pratade och det var mysigt.

Vet du om att du är ett ultimat kiddo?

Ja.

Ps. Bilderna är tagna av Leo nere i Paris metro. 

/ Hello and welcome to my new blog! I'm so glad that you are here and I can't wait to show you all of my pictures from the past weeks. My goal is to publish around three blog posts per week and it will be a mix of interviews, recipes, pictures from my disposable cameras and things that I'm thinking about. Ihhhh, lets do this!!


Mjuk vaniljkaka med chokladknappar

Mjuk vaniljkaka med chokladknappar

Intervju med Emma Axelsson om tjejer som inspirerar, bildredigering och shopping i Köpenhamn

Intervju med Emma Axelsson om tjejer som inspirerar, bildredigering och shopping i Köpenhamn