provadenna.jpeg

Hi.

On my blog you will find interviews with creative girls, recipes, positivity and some of my days in pictures.  

S:t Knut - Malmö

S:t Knut - Malmö

Hej kompis. För några veckor sedan var jag i Malmö med en vän och utforskade området runt S:t Knuts torg. Jag dog mysdöden. Hela området är nämligen fyllt av pastellhus, stockrosor, fik med minimalistisk inredning och snygga loggor, secondhandbutiker och affärer som sålde både kaktusar och roliga drycker. Hallå vad mysigt jag vill flytta dit bums tack. Men innan jag gör det tänker jag att vi tar en rundtur i området, du och jag, för det kan väl vara kul? 

Vi börjar med en fika på Uggla Kaffebar. Själva fiket är litet men serverar ändå frukost, lättare luncher, fika och glass. Det går att sitta ute och få solen i ögonen om man vill och hallongrottan kan jag rekommendera. De serverar även massa goda grejer att dricka som rabarbersaft, goldenmylk eller matchalatte!

Efter fikan går vi vidare och kollar på gula, blåa, rosa och gröna hus. 

Vi promenerar förbi Mineral där inredningen är mycket *drömmig* med gamla träbord, växter, ljusgråa väggar och fint porslin. Hade väldigt gärna ätit/ druckit kaffe där någon gång. Eller bara suttit med min dator och knapprat på tangenterna! Malin har gjort ett väldigt fint inlägg om Mineral på sin blogg, kolla in det här!

Efter några gator upp och ner kanske vi hamnar här. Utanför Gram som är en butik där man köper sina torrvaror på lösvikt. Du tar med dig en burk hemifrån och fyller den med granola, kakao eller torkad mango. Gott och smart.

IMG_7154.JPG

Sen smiter vi in här! På Söderberg och Sara! 

Där kan vi bland annat köpa mandelcroissanter, kanelbullar eller chokladcookies. Eller kanske ett surdegsbröd direkt från plåten *dregglar*. Hade jag bott i närheten hade jag köpt ett bröd varje söndag och ätit med västerbottenost, avokado och chiliflakes hemma i min lägenhet med slitna trägolv. YAS pls. 

Nu är den lilla rundturen slut. Tack för att du ville följa med! Nästa gång vi kommer hit hade jag velat att vi spanade in fiket F-Y-N, blomsteraffären Florera och inredningsaffären Butik Fabrik också. Ska vi bestämma det? 

/ S:t Knut - Malmö. Such a cute little neighborhood with small coffeeshops, vintage stores and bakeries! 


Intervju med Henriette och Mo om inspirationskällor, hälsa på alla plan och fördelarna med att driva ett företag ihop

Intervju med Henriette och Mo om inspirationskällor, hälsa på alla plan och fördelarna med att driva ett företag ihop

Blåbär + apelsinchoklad + lönnsirap

Blåbär + apelsinchoklad + lönnsirap