provadenna.jpeg

Hi.

On my blog you will find interviews with creative girls, recipes, positivity and some of my days in pictures.  

 Grød x 2 + Köpenhamn

Grød x 2 + Köpenhamn

En morgon åkte jag och Leo till Köpenhamn. Vi tog buss, båt och tåg till andra sidan av havet för att kolla på hus i pastell och dricka kaffe med skum. När vi kom fram, och jag fortfarande var sådär sömning, åt vi gröt med alla toppings på Grød. Jag stoppade munnen full av len havregrynsgröt med dulce de leche och kanske var de det som botade sömnigheten. Eller så var det kaffet. Men i alla fall. Gröten! Krämig och toppad med nästan allt gott man kan tänka sig. Äppelkompott, mörka chokladknappar, frystorkade hallon, hasselnötter, kokosflakes, bananslantar, yoghurt, jordnötssmör, äppelbitar, kolasås och sen minns jag inte mer. Men det var så gott. Sådär gott att jag vill gå dit igen och igen och igen. Så gott att jag morgonen efter gjorde en egen variant hemma i köket.

Med havregryn kokta i mjölk och toppings som bestod av: Mandlar, avokado (det är faktiskt en frukt), rårörda hallon med lönnsirap, kokosflakes, hackad mörk choklad och en klick fet yoghurt. Kanske inte lika god som den på Grød men ändå. Tips Tips Tips!

Men nu tar vi oss tillbaka till Köpenhamn igen, grötsnacket är över (eller?). 

Vi kan kolla på lunchen istället. Restaurangen hette The Union Kitchen och serverade väldigt fina och goda grejer. Vid bordet bredvid mig och Leo satt två tjejer som såg ut att vara tagna ur Gossip girl och smuttade på varsin cappuccino med pudrade bokstäver i skummet. För sånna kunde man tydligen dricka där också. Fancy! 

Detta åt jag. En sallad med broccoli, linser, sötpotatis, pocherat ägg och groddar. Leo åt en bowl med pulled pork, vitlöksstekt grönkål och avokadoröra. Sen delade vi på en portion tryffelpommes också. 

Efter lunchen gick vi vidare. Vi promenerade faktiskt väldigt mycket den här gången och kollade in områden som var helt nya för mig. Jag kom på mig själv med vara extremt njutig. Köpenhamn makes me njutig. 

Vi kollade på bär, antika gamla grejer, antecknade fik som såg mysiga ut, pekade på hus och hade stundtals solen stickandes i ögonen. 

Sen var det kaffepaus på Atelier September (hallå vilket mysigt namn) innan vi släpade fötterna till tåget som tog oss hem igen. Slut på Köpenhamn för denna gången. Kommer snart snart tillbaka. Lovar! 

/ Copenhagen. We ate breakfast at Grød (which I highly recommend), drank coffee at Atelier September and had a wonderful day in one of my absolute favorite cities.


Ur engångskameran: Båten del 2

Ur engångskameran: Båten del 2

Måndag

Måndag