provadenna.jpeg

Hi.

On my blog you will find interviews with creative girls, recipes, positivity and some of my days in pictures.  

Höstens första dag och en chokladcappuccino

Höstens första dag och en chokladcappuccino

IMG_7325.JPG

Godmorgon fina du. Idag är det min första skoldag för terminen och väckarklockan ringde tidigt tidigt. Större delen av min helg har gått åt till att köra upp en massa saker till min lägenhet här i Göteborg. Jag och mamma har burit bord och andra otympliga möbler upp till åttonde våningen i mitt lägenhetshus. Vi har också hunnit med att handla surdegsbröd från ett närliggande bageri, köpt ett svalt dubbeltäcke på Ikea, möblerat om på mina 42 kvadrat och klippt upp ett lås med hjälp av en bultsax. Och nu känns allt bra. Min lägis börjar kännas lite mer som mig och återigen somnar jag med tågen gnisslandes utanför mina fönster.

Dock tror jag att jag kommer behöva vänja mig vid tystheten med att bo själv igen. Det finns ingen som sitter i köket och äter knäcke, ingen som pratar i telefon, ingen Klara som tuggar på godisbitar i soffan, ingen hund som gnäller (dock är detta faktiskt väldigt skönt, om jag ska vara ärlig tror jag inte att jag kommer sakna en gnällande hund alls). Jag kommer säkert komma på mig själv med att allt känns som vanligt om några dagar. För jag brukar vänja mig snabbt och hösten är fin och Ollie bor här och som sagt, idag är första skoldagen! Ett nytt äventyr! (påminn mig att jag beskrev skolan som ett äventyr om någon månad eller två tack).

FullSizeRender.jpg

Nu när jag skriver det här sitter jag och äter yoghurt + dricker en chokladcappuccino i mitt kök. Bilderna är dock inte från idag, utan från en annan dag. Men jag vill tipsa dig om cappuccinon! Den är väldigt enkel att göra, kanske lite för enkel för att ens skrivas ut men ändå. Du bara värmer mjölk på spisen, rör ner tre stora teskedar oboy och väntar tills det blir varmt. Sen häller du bara den varma chokladen över en espresso. Du har nu skapat en mycket delikat choccochino. Kan tänka mig att det blir väldigt gott att ha lite lite salt i också. Tänker att saltet förhöjer chokladsmaken och chokladsmak är ju en av de godaste smakerna (obs ej mjölkchoklad pga gillar inte det).

IMG_7328.JPG

Nu borde jag göra mig färdig. Borsta tänderna, ta på mig jackan och stoppa hörlurarna i öronen. Jag hoppas inte att du har somnat av mitt babblande. Tycker att det är kul att då och då få uppdatera dig lite, så att du hänger med. 

Jag hoppas att du får en najs måndag och att du gör en chokladcappuccino. Lovar att det gör måndagar kanske tolv miljoner gånger bättre. Puss hej! 

/ Starting my first day of school with a chocolate cappuccino. 


En eftermiddag på Kullaberg

En eftermiddag på Kullaberg

Ur engångskameran: Båten del 2

Ur engångskameran: Båten del 2