provadenna.jpeg

Hi.

On my blog you will find interviews with creative girls, recipes, positivity and some of my days in pictures.  

Min cappuccinoguide till Eifeltornsstaden

Min cappuccinoguide till Eifeltornsstaden

IMG_7363.JPG

Som du vet (om du läst det här inlägget) saknar jag Paris väldigt mycket just nu. Drömmer mig tillbaks allt för ofta trots att jag nästan dagligen kommer på mig själv med att trivas så bra här bland spårvagnar, kanelbullar och nya vänner. Jag tänkte att jag skulle göra något bra av min längtan istället. Som en liten cappuccinoguide åt dig till exempel. Så kan både du och jag drömma oss bort såhär en onsdag i början av oktober (parisdröm med mig <3).

Jag välkomnar dig här och nu till guiden för cappuccinos i Eifeltornsstaden. 

IMG_7365.JPG

KB Coffee Roasters53 Avenue Trudaine (Pigalle)

Här dricker du gott kaffe eller färskpressad juice och spanar på hipsters. De har även goda mjuka kakor (har smakat både banankakan och limekakan med vit choklad och båda var delicious). De serverar även frukost och enklare luncher + har ett fungerade wifi. 

IMG_7367.JPG

Café Tabac1bis Rue Ravignan (Abbesses) 

Här dricker du den godaste cappuccinon i hela världen. På riktigt. Dessutom kan man äta en liten baguette till frukost med salt smör och aprikosmarmelad på. De har perfekta croissanter, god islatte och killen med håret i kassan (som äger fiket) är trevlig och pratar kanske fyra olika språk. När jag skriver det här börjar jag fundera på att ta bort det. Tänker att jag vill hålla den här lilla guldklimpen hemlig. Jag har så många minnen kopplade till det här stället förstår du. Men äsch, lova att du inte säger det till någon annan bara. Skriv upp adressen på en lapp och göm den under madrassen. Tack på förhand. 

IMG_7377.JPG

BigLove Café30 Rue Debelleyme (Marais) 

Hit går man faktiskt inte för kaffet utan för att äta fluffiga pannkakor med ricotta eller fattiga riddare med vispad mascarponekräm. Men kaffet är gott också såklart. De serverar förutom frukost även lunch och middag (mestadels pizza/pasta/färsk burrata) och inredningen är så fin. De har hyllor upp till taket som är fyllda med italienska specialiteter. Jag höll nästan på att glömma: toan är så jävla söt också. Gå på toa och tvätta händerna i handfatet. 

IMG_7371.JPG

Café Lomi3 ter Rue Marcadet (Montmartre)

Här hängde jag väldigt ofta när jag pluggade skrivande. Åt deras granola som var helt sjuk (den smakade KNÄCK) och funderade på ord. När jag var på Lomi senast hade de dock ändrat i menyn och granolan var inte den samma (*gråtande emoji*). Men man kan fortfarande äta avokadotoast, croissanter och rostad brioche med chokladknappar. Dessutom har de gott kaffe + fint porslin + slitna träbord + en tillhörande coffeeshop. Ligger lite avsides men är värt ett besök ändå!

IMG_7373.JPG

Strada Café24 Rue Monge (5:e arrondissementet)

Asgoda sallader + najs cappuccinos. Jag åt en sallad med parmaskinka, grillade nektariner och pesto vilket ledde till salladsdöden. Så så gott. Här brukar det vara ganska lugnt då det ligger i ett område med mycket barnfamiljer. Det kan vara väldigt skönt att promenera hit och slippa trängas med en massa turister. Förutom lunch och frukost serverar de även mjuka kakor som är smarriga. På bilden ser du en skiva som smakade nutella och banan (bästa kombon ever).  

IMG_7374.JPG

Shakespeare and Company Café - 37 Rue de la Bûcherie (5:e arrondissementet) 

Här får du däremot trängas med turister för fiket ligger granne med den kända bokhandeln Shakespeare and Company. Dock har de fina koppar, god lemonad, kokböcker man får bläddra i och brownies! Dessutom tycker jag att man ändå borde besöka bokhandeln då den har funnits så himla himla länge + har massor av fina och spännande böcker såklart. Och när du ändå är där passar det perfekt att smita in på en cappuccino eller två. 

IMG_7372.JPG

Fragments6 Rue des Tournelles (Marais)

Fragments. Åh. De spelar Ben Howard ur högtalarna, det luktar typ alltid nybakade bullar och ibland kommer det in hundar med mörka ögon. Fragments serverar frukost - hela dagen lång. Du kan till exempel äta havregrynsgröt med dulce de leche, vaniljscones med cream cheese och sylt, krämig äggröra, granola med ugnsbakade stenfrukter, chiapudding med bärkompott, toast med avokado + pocherat ägg. Dessutom finns det en massa goda cookies, mjuka kakor med glasyr, muffins och sånt där. Dock är det DYRT + de tar bara kontanter + väldigt *instagram:igt*. Men bli inte rädd okej, du kommer inte bli besviken. Jag lovar dig.

Andra ställen där du kan dricka goda cappuccinos: Poutch Café, The broken arm, Fondation Café, Le Caféothéque, Aloha Café, Holybelly, Boot Café, Fringe, Season, Matamata Coffeé Bar, Ob-La-Di. 

/ A small guide to my best cafes in Paris.


Drömrulltårta med smörkräm

Drömrulltårta med smörkräm

Måndagsbabbel på en tisdag och skålar jag tycker om

Måndagsbabbel på en tisdag och skålar jag tycker om