provadenna.jpeg

Hi.

On my blog you will find interviews with creative girls, recipes, positivity and some of my days in pictures.  

Första skolveckan och ett orangeri

Första skolveckan och ett orangeri

IMG_7413.JPG

Hej min vän. Hej 72 dagar till min födelsedag. Hej andra veckan på universitetet. Hur mår du? 

Själv känner mig lite överkörd av universitetståget, min hjärna är seg av all information den matats med och igår sov jag tretton timmar i sträck. När jag vaknade visste jag knappt vart jag var och fick hälla i mig kaffe i ett försök att vakna till. Men nu känner jag mig lite mer utvilad. Skönare i kroppen och i hjärnan än vad jag var för några dagar sen. Hela första veckan bestod mest av att mingla runt och fråga; "hur länge har du bott i Göteborg?", "har du pluggat tidigare?", "varför valde du att läsa media och kommunikation?". Det var grillning i Slottskogen, x antal kvällar på pubar runt om i stan och pluggdejter varvat med föreläsningar. Men hittills känns det bra. Tycker det är så fint med snälla människor som lägger en hand på armen och frågar om allt är bra trots att man knappt känner varandra. 

IMG_7412.JPG

Själva utbildningen då? Jo, det känns också bra, trots att det bara har gått en vecka. Tycker det är spännande att bli introducerad till tankar man aldrig tänkt tidigare. Som om dessa nya perspektiv vidgar tankerummet i hjärnan lite. Vad är egentligen vetenskap och hur skiljer den sig mot kunskap? Hur spelar olika färger in när det kommer till att bygga ett varumärke? Intressant. Eller kanske rena döden vem vet. 

IMG_7426.JPG

Sen tycker jag att läsningen känns ganska seg. Minns hur lite jag saknat att sitta böjd över böcker och läsa krångliga ord som jag inte förstår. Det tar ju sån tid. Men äsch, kommer väl in i det med. 

IMG_7411.JPG

Under veckan har jag hängt här några gånger också! (på stället som du ser på bilderna). Kafé Magasinets Orangeri. Bara ordet orangeri låter ju helt ultimat. Vem vill inte hänga i ett ORANGERI. Svara på den va va va? Jag hade velat hänga där varannan dag om jag fick välja. De har najs kaffe, varma mackor med tryffelsalami, acaibowls (hade dock önskat mer toppings) + vin + chips + pizza på kvällen. Gå dit om du kan och har du ingen att gå dit med kan du mejla mig.

IMG_7409.JPG

En av dagarna var jag här med denna filuren. Vi drack kaffe och pratade om våra nya höst-jag. Mitt ständiga höstmål är att börja smörja in min kropp med bodylotion. Älskar lotions som luktar gott och tycker att det är bland det lyxigaste som finns. Dock smörjer jag in mig kanske sju gånger per år. Tänker varje höst att jag ska bli en sån där person med bebislen hud som luktar gott. Vi får se hur det går. Får hålla dig uppdaterad om mitt höstiga, bebislena jag. 

Nu är måndagspratet över. Tänker att måndagarna blir dagen där jag ger dig lite info om life. För det är roligt att få skriva av sig lite. Ha en ultimat måndag nu. Ät goda saker!  

/ Kafé Magasinet! Such a nice place. My first week of school is over and I'm ready for week number two. 


Knäckig kardemummagranola med pistagenötter

Knäckig kardemummagranola med pistagenötter

Intervju med Stina Lönnkvist om att doppa tåspetsarna i det okända, kreativa yogapass och girlpower

Intervju med Stina Lönnkvist om att doppa tåspetsarna i det okända, kreativa yogapass och girlpower