provadenna.jpeg

Hi.

On my blog you will find interviews with creative girls, recipes, positivity and some of my days in pictures.  

Intervju med Henriette och Mo om inspirationskällor, hälsa på alla plan och fördelarna med att driva ett företag ihop

Intervju med Henriette och Mo om inspirationskällor, hälsa på alla plan och fördelarna med att driva ett företag ihop

MO.jpeg

Matilda: Hej Mo och Henriette! Det ska bli så kul att få lov att göra en liten intervju med er. Skulle ni vilja börja med presentera er själva lite kort?

Mo och Henriette: Tack för att vi får möjligheten! Vi heter Mo och Henriette och kommer ursprungligen från Frankrike och Norge. Vi är två passionerade tjejer (borde kanske säga kvinnor) som träffades av en slump och råkade ha samma idéer och drömmar. Henriette är utbildad journalist och har en bakgrund som både redaktör och Social Media Manager. Mo har studerat internationella relationer och språk, jobbat som manager inom en massa olika projekt och arbetar nu som yogainstruktör. Kärleken gjorde att vi båda hamnade i Stockholm där vi nu jobbar för att försöka inspirera människor till en bättre livsstil. Vi håller också alltid utkik efter saker i livet som får oss att må bra och känna oss glada och lyckliga.  

henriettemo 2.jpg
Mohenriette 2.jpg

Matilda: Varför bestämde ni er för att starta Best of You?

Mo och Henriette: Best of You grundades av mig (Henriette) tillsammans med två vänner i december 2015, men ett år senare övertog jag företaget och fick med mig Mo som delägare. I efterhand har vi rekonstruerat och utvecklat konceptet till vad det är idag: en plattform där vi vill uppmuntra och inspirera våra läsare till att att omfamna en lycklig, balanserad och hälsosam livsstil. Vi erbjuder inspiration och tips genom artiklar och möjligheten att träffa vårt underbara team av yogainstruktörer. Vi erbjuder också träffar med personliga tränare, livscoacher, nutritionister och vi anordnar då och då events inom hälsa och välbefinnande.

Vi tror att hälsa är en kombination av vad vi väljer att fylla vår kropp och vårt sinne med. Hälsa är inte bara vad du äter eller hur du väljer att träna, det handlar lika mycket om hur du ser, pratar till och uppfattar dig själv. Vårt mål är att vara en inspirationskälla för människor över hela värden och ge dem verktyg för att leva ett så härligt liv som de bara går. Vi vill också jobba för att få människor att tycka om sig själva och att se det fina i att vara just den personen som de faktiskt är. 

green-smoothie-featured.jpg
P6180705.JPG

Matilda: Vad är det som driver er till att inspirera andra?

Mo och Henriette: Jag skulle säga att det är för att vi fortfarande är relativt unga men ändå har upplevt väldigt mycket. Vi har provat på att leva olika liv och insett hur viktigt det är att omge sig med personer som stöttar och peppar en när det kommer till att följa sina drömmar. Vi har haft olika jobb, levt i olika länder och stundtals känt oss både vilsna och deprimerade. Vi har hittat inspirationen för att sedan förlora den igen och vi båda har kämpat med inre strider för att sedan med hjälp av inspirerande personer ta oss tillbaka igen. Det är tack vara dessa inspirerande personer som vi har vägrat att ge upp och idag vill vi ge tillbaka. Vi vill visa att livet inte bara är rosa moln utan väldigt mycket mer. Det är okej att må dåligt ibland, att vara ledsen och trött, att bli sugen på choklad och sedan äta upp hela chokladkakan själv. Ingen annan än du bedömer dig själv och du är din egen största kritiker. Vi tror på balans och att dela med sig av sina tankar och funderingar. Genom att bara säga det där jobbiga högt är problemet nästan löst. 

H2.jpeg
wheel1legup.JPG

Matilda: Ni båda verkar vara väldigt kreativa, vad har ni för relation till kreativiteten?

Mo och Henriette: Tack snälla! Det som är knepigt med kreativitet är att den kommer när den vill så att säga. Det är väldigt svårt att vara kreativ på förfrågan. Men när man har friheten (sinnesfrihet) kan det verkligen bli magiskt! Jag (Mo) upplever att kreativiteten kommer till mig när jag inte letar efter den. Tillexempel när jag slappnar av, inte tänker på något speciellt, när jag går till jobbet tidigt på morgonen, när jag har kört en yogaklass eller när jag precis har vaknat på morgonen. Då måste jag skriva ner allting direkt annars försvinner det, jag har så dåligt minne (tack listor!). Jag (Henriette) måste säga att jag håller med, tack gud för listor annars hade jag glömt merparten av allt som ploppar upp i hjärnan. Själv har jag lärt mig att vara lite mer kreativ på kommando, men de bästa idéerna kommer alltid när jag minst anar det. Ofta när jag sover faktisk, något som är lite konstigt. Men min största inspiration till kreativiteten är nog livet självt! 

workout-featured.jpg
H1.jpeg

Matilda: Vad är det bästa med att driva ett företag ihop?

Mo och Henriette: Det är så otroligt roligt att ha hittat någon man delar samma vision och långsiktiga mål med! Att ha en person som verkligen inspirerar en varje dag. Det är också intressant och lärorikt då vi har olika förmågor och områden som vi tycker är roliga. Henriette är bäst på bilder, Instagram, copywriting och PR i allmänhet till exempel. Medan Mo är grym på att formulera känslor, är ansvarig och lösningsorienterad + en helt fantastisk yogainstruktör! Det finaste med oss är hur bra vi kompletterar varandra.

whatyoupreach_featured.jpg
run_yoga_featured.jpg

Matilda: Om vi skulle äta frukost ihop och ni skulle bjuda mig på era absoluta favoritfrukostar, vad hade vi ätit?

Mo och Henriette: Ååååh, allt! Mat är heaven! Vi hade bjudit dig på en härlig smoothie bowl, vår green booster smoothie och ett hav av våfflor gjorda på banan och havre, nom nom! Du hittar en massa enkla och hälsosamma recept på vår hemsida. Här är våra absoluta favoriter: 

Smoothiebowl

Green booster

Easy Peasy Waffels

coconut_smoothie_featured.jpg
shutterstock_389664541.jpg

Tack för att jag fick lov att göra en intervju med er! Tycker du om Mo och Henriette lika mycket som jag gör borde du spana in deras hemsida här eller Instagram här

Ps. Alla bilderna i intervjun är lånade från Bestofyou.se och jag har fått tillåtelse att använda dem till inlägget. 

/ Interview with Henriette and Mo about why they started Best Of You, their favorite breakfasts and how it is to run a company together. Take a look at their website here and Instagram here.


Septemberluft, solrosor och bilder från ett växthus

Septemberluft, solrosor och bilder från ett växthus

S:t Knut - Malmö

S:t Knut - Malmö