provadenna.jpeg

Hi.

On my blog you will find interviews with creative girls, recipes, positivity and some of my days in pictures.  

En vardagsvecka av frukost

En vardagsvecka av frukost

IMG_7425.JPG

Hej kompis. Visst är frukost livet? Det tycker i alla fall jag. Även om jag har en stressig morgon lägger jag tid på att äta något gott. Jag går hellre ut med håret i en trasslig boll på huvudet än med en mage som inte har blivit matad med frukost. Dessutom ser jag frukosten som ett utmärkt tillfälle att smyga in saker som choklad och hallonsylt och jordnötssmör i livet. Är ju kanske inte riktigt så att jag häller choklad och sylt över lunchen direkt. Därför är frukost bäst.

Förra veckan fotograferade jag alla mina frukostar för att visa dig. Jag passade på att variera dem en smula från dag till dag (annars består mina frukostar nästan alltid av havregrynsgröt) Men nu så. En blandning av mat som man kan äta när man är sömnig och morgonrufsig. På bilden här ovanför ser du min första frukost: Yoghurt, granola, skivad nektarin, sesamfrön och lite blommor. Kaffe med mjölk till det.  

IMG_7424.JPG

Detta åt jag på tisdagen! Bröd med nötter och torkad frukt (älskar frukt i bröd, är dessutom en sån där som vill ha typ tolv deciliter russin i mina lussekatter). På brödskivorna är det ost och apelsinmarmelad med ingefära. 

FullSizeRender.jpg

Dag tre. Banangröt! Gör en sats havregrynsgröt ( här har du det bästa grundreceptet) och kläck ner ett ägg på slutet. Stavmixa sedan gröten helt slät och toppa med mer banan, lönnsirap, hackade hasselnötter och bipollen. Eller bara vad du har hemma förresten.

IMG_7471.JPG

På torsdagen åt jag också gröt. Fast mannagrynsgröt! Med smält smör, socker och kanel. Kommer forever and ever att tillhöra team mannafrutti (du vet debatten man hade som kiddo angående om risifrutti eller mannafrutti var godast). 

FullSizeRender 2.jpg

Nu är det helt plötsligt fredag och jag åt en havregrynslatte med jordnötssmör. Du kokar upp två deciliter havremjölk med en halv deciliter havregryn + kanel, kardemumma, honung och salt. Låt det bubbla några sekunder innan du tar av kastrullen från plattan. Kläck ner ett ägg direkt i kastrullen och mixa slätt med en stavmixer. Häll upp havregrynslatten i en mugg. Toppa med jordnötssmör. Ät med sked. 

Det var förra veckans frukostar. Kram på dig fina varelse som kikar in här och läser. Du är bäst!

/ Five days of breakfast. 


Vasholmarna

Vasholmarna

Septemberluft, solrosor och bilder från ett växthus

Septemberluft, solrosor och bilder från ett växthus