provadenna.jpeg

Hi.

On my blog you will find interviews with creative girls, recipes, positivity and some of my days in pictures.  

Vintersoppa med morötter, quinoa och kokosmjölk

Vintersoppa med morötter, quinoa och kokosmjölk

IMG_7590.JPG

Säger man att det är vinter nu, såhär i slutet av november? Eller är det fortfarande höst? Kanske är det faktiskt höstens allra sista dagar? Eller vinterns första? Jaja.

Den här soppan kan du äta på både hösten och vintern oavsett. Den är krämig och väldigt väldigt god. Jag har någon typ av hatkärlek till soppor överlag. De kan liksom vara vattniga och smaka grönsaksbuljong vilket är högst otrevligt. Jag vill att soppor ska vara tjocka och lena i konsistensen. 100% lenhet måste det vara. De får gärna vara både lite söta och starka i smaken också. Därför har jag gjort precis en sådan soppa - som du nu också kan göra. Så laga den ikväll eller ångra dig för resten av ditt liv, typ. 

FullSizeRender 2 (1).jpg

Vintersoppa med morötter, quinoa och kokosmjölk - cirka fyra portioner

1 gul lök
1 rött äpple
7 st morötter
1 dl quinoa
1 dl vitt vin
1 burk kokosmjölk
1 tärning kycklingbuljong
ca 8 dl vatten
Salt, peppar och chiliflakes

Såhär gör du: Börja med att hacka löken + äpplet i hyfsat små bitar. Hetta upp en skvätt olja i en kastrull och häll ner hacket. Stek löken och äpplet på medelvärme tills löken är mjuk och glansig. Sänk värmen och häll ner vinet. Medan vinet småbubblar skivar du morötterna. När ungefär hälften av vinet har reducerats (tar omkring femton minuter) är det dags att hälla ner de skivade morötterna. Nu är det bara att hälla på kokosmjölken, vattnet och quinoan. Blanda runt lite med en slev och smula ner buljongtärningen. Låt sedan soppan koka under lock i ungefär en halvtimme. När morötterna är mjuka och ditt kök luktar jättegott mixar du soppan slät med en stavmixer. Fyll på med mer vatten om du tycker att soppan är för tjock och glöm inte att smaka av med salt, peppar och chiliflakes. Sedan är det bara att hälla upp soppan i en skål, breda en skiva surdegsbröd med smör och tända ljusen på bordet. Tada. Time for vintersoppa! 

FullSizeRender 2.jpg
IMG_7585.JPG

/ A soup made of quinoa, carrots and coconut milk. Just leave me a comment if you want the recipe translated! 


En mystisk frukt, sammetstofsar och blomblad

En mystisk frukt, sammetstofsar och blomblad

Lussebullslove, moln och vecka 48

Lussebullslove, moln och vecka 48