provadenna.jpeg

Hi.

On my blog you will find interviews with creative girls, recipes, positivity and some of my days in pictures.  

Blåbär + apelsinchoklad + lönnsirap

Blåbär + apelsinchoklad + lönnsirap

IMG_7514.JPG

Godmorgon kompis. Mår du bra? Eller känns måndagen lite trög? Om du svarar ja på den senare frågan tycker jag att du ska köpa dig något gott idag. Typ färska blåbär. Är inte det definitionen av lyx? Allt få hälla några blåbär på gröten eller bara ligga raklång i sängen och äta direkt ur den lilla plastlådan. Önskar att alla kunde göra det. Dessutom kostar ett paket 12 spänn på Netto just nu (om du är intresserad - vilket du borde vara pga blåbär). Men ibland kan man ju inte köpa färska bär och då fungerar det minst lika bra att lägga lite extra tid på att göra det mysigt för sig själv. Bara gör något som du tycker är najs idag. Allt blir vad man gör det till, okej? 

IMG_7515.JPG

 Jag känner mig glad över att det är en ny vecka. Förra veckan var liksom både bra och dålig, skrattig och gråtig på samma gång. Så det känns fint att få börja på något nytt.

I min frukostskål idag ligger precis exakt vad du ser på bilderna. Världens godaste havregrynsgröt med blåbär, choklad och jordnötssmör. Jag tänkte att jag en gång för alla ska dela receptet på livets gröt. Så här kommer det: 

Koka 1 dl havregryn i 2 dl havremjölk och tillsätt en nypa salt + mosa ner en halv banan (mycket viktigt med bananen ok). Låt sedan allt koka på låg värme tills gröten får en perfekt krämig konsistens. Avsluta med att röra ner en halv tesked kokosolja (tar bort all eventuell klistrighet) och servera gröten i en fin skål. 

IMG_7516.JPG

Ös sedan på med goda grejer. Jag tycker att allt är okej på gröt. Choklad, kolasås, oboypulver, bär, smör... you name it. På gröten på bilderna är det färska blåbär, ekologisk apelsinchoklad, hasselnötter, jordnötssmör och lönnsirap. Grrr vad ultimat. Tycker verkligen att den här kombon är något speciellt. Blåbär + apelsinchoklad + lönnsirap = mmmm.  

Nu vet du hur du kan göra en väldigt god måndagsfrukost, eller tisdagsfrukost om du hellre vill det. Har du något mysigt frukostrecept? Du vet väll att det går alldeles utmärkt att kommentera, om du skulle känna för det såklart. 

IMG_7517.JPG

Nu är det dags för mig och gröten att säga hejdå. Tack för att du läste och jag hoppas att du tycker att min lilla obsession för gröt är lika rolig som jag, hehe. Ha en fin dag nu! Vi hörs snart. 

/ Oatmeal with peanut butter, blueberries, maple syrup, dark chocolate and hazelnuts. I hope that you treat yourself with something nice today. Mondays are made for treats!


S:t Knut - Malmö

S:t Knut - Malmö

Inredning från Pinterest

Inredning från Pinterest