provadenna.jpeg

Hi.

On my blog you will find interviews with creative girls, recipes, positivity and some of my days in pictures.  

Rom: del 2

Rom: del 2

Rom2018-11.jpg

Godmorgon på dig kompis!

Nu har vi kommit fram till den andra delen av mina bilder ifrån Rom. De togs på fredagen, vår andra dag på resan. Vi började med frukost på ett närliggande cafe och jag åt min allra bästa italienska sockersak. Det är som ett wienerbröd med vaniljkräm och mörka chokladknappar i mitten. Det är sött som jag vet inte vad men ändå bäst pga Rom och vaniljkräm. Medan vi åt pratade vi om vad vi ville göra under dagen och kollade på folk i baren som svepte cappuccinos på sekunder. Sedan promenerade vi ut i solen (så fint att kunna säga så) och kikade in i italienska affärer. Stök händerna längs jackor och provade tröjor på mellandagsrean. Successivt fylldes Via del Corso upp med folk och vi flydde därifrån. Över en bro till Prati flydde vi. Där åt vi lunch och stirrade med hungerögon ut genom fönstret på restaurangen.

På eftermiddagen strosade vi runt i Prati som är ett av mina absoluta favoritområden i hela Rom. Vi kollade in Vatikanen och såg solen gå ner bakom kupolen och göra himlen klyschigt rosa. Sen begav vi oss tillbaka till vår lägenhet där vi åt päronskivor och nutella utslagna i sängen. Klockan åtta var det middag; ravioli, köttbullar och tagliatelle på en restaurang i de judiska kvarteren. Mamma blev matad av en italiensk tant och vi kommer nog minnas den middagen länge. Till efterrätt, på ett fik som var helt tomt, åt vi glass och drack kaffe trots att jag inte kan sova när jag gör det.

Senare, smet jag och Klara senare ut i vårt område vid lägenheten och diskuterade framtida städer och min dåliga italienska på en bar under marken. Det var dag två av Rom.

Rom2018-12.jpg
Rom2018-13.jpg
Rom2018-14.jpg
Rom2018-15.jpg
Rom2018-16.jpg
Rome72018.jpg
Rom2018-17.jpg
Rome2018.jpg
Rome2018-2.jpg
Rome2018-3.jpg

/Rome 2018, part two.


Bondkakor

Bondkakor

"Inspiration"

"Inspiration"