provadenna.jpeg

Hi.

On my blog you will find interviews with creative girls, recipes, positivity and some of my days in pictures.  

"Inspiration"

"Inspiration"

Collagepinterest

Godmorgon fina du.

Jag sitter och äter nutellamackor (borde göra det varje måndag) och gör mig redo för att promenera till veckans första föreläsning. Vecka 4 blir en kort vecka för mig. Jag packar nämligen en väska och åker till London på onsdag. Ser fram emot det så att jag nästan går sönder. I helgen har jag vaknat upp med vänner och ätit nybakade scones med marmelad, pluggat några timmar på biblioteket och haft middag hemma hos mig där det åts halloumitacos. En väldigt bra helg och en revansch efter min sjukisvecka. Något jag har funderat på i helgen är det här med "inspiration" och främst sådan som kommer via bloggar.

Collage5.jpg

Jag läser bloggar nästan varje morgon och har gjort i flera år, det är liksom en del i min morgonrutin. Jag kliver upp, gör frukost och sätter mig framför datorn och läser medan jag försöker sluta vara sömnig. Men i förra veckan blev jag så trött på det. Trött på att mata mig själv med samma typ av innehåll, trött på att ta del av material från en typ av kanal. Jag märker att det påverkar mig och att det jag tar del av, omedvetet fastnar någonstans i min hjärna och när jag kommer på idéer till den här platsen är det ofta så att idéerna baseras på andras tidigare blogginlägg. Du vet när man kommer på en melodi för att sedan inse att det är låten som man lyssnat på hela veckan. Det nästlar sig liksom in i hjärnan och påverkar. Kanske behöver jag ta en paus tänkte jag. Och så är det. 

Collage8.jpg

Den här veckan läser jag inga bloggar, jag ska inte scrolla i mitt Instagramflöde när jag åker spårvagn utan jag ska kolla upp. Kolla på människorna runt omkring mig, kolla på lägenhetshusen utanför rutan och inte mata mig själv med samma typ av "inspiration" som jag annars tar del av flera gånger om dagen. Jag vill hitta den på andra ställen, på platser, i böcker och i upplevelser. Inte levererad rakt upp i mitt ansikte genom en skärm dag in och dag ut. Kanske behöver man ta bort det där enkla för att skärpa blicken och se andra saker. Då tror jag också att man kan hålla sig närmre vad det är man själv vill göra och inte fastna i snurren av vad alla andra gör eller vad man vet uppskattas av dem som läser, - trots att det kanske egentligen inte är vad man själv vill göra. Stay true to yourself kiddo. Gör ditt work för dig.

Jag tror också att det är bra att kolla över vilka bloggar/Instagram-konton/Youtube-konton som man följer. Får dem dig att må bra? Är det personer du vill bli påverkad av? För man blir ju det, påverkad.

Collage6.jpg

När jag satt och pluggade på biblioteket i helgen lånade jag ett gäng böcker som jag tänker bläddra i när jag äter frukost. Har du tänkt på vilken tillgång bibliotek är? Hur sjukt mycket fint som finns tillgängligt där för alla? Vem som helst kan låna böcker och lära sig nya saker? Jag lånade bland annat en bok om typografi som var tusen dollar. Om du inte utnyttjar biblioteken så gör det. Man kan ofta köpa billigt kaffe och det finns asgulliga gubbar som lyssnar på musik med hörlurar som täcker öronen också. Känner mig som Lena 62 år med en schnauzer men ändå.

Jag kommer säkerligen att börja läsa mina favoritbloggar snart igen, jag tycker ju om dem och har följt många i flera år. Är dessutom så imponerad av dem som levererar bra och välgjort material varje dag. Kan bara tänka mig hur många kvällar och nätter som går åt till det. Men jag tror också att det är bra att ta en paus ibland. Att det är bra att byta perspektiv. Så är det nog med det mesta, att man då och då behöver se på saker från ett annat håll.

NUDÅ.jpg

Jag hoppas inte att dina ögon trillade ut av läsningen och jag hoppas också att du får en fin måndag och att du gör saker som gör dig glad.

ps. alla bilderna i mitt inlägg kommer från min Pinterest som du hittar här.

/A small talk about inspiration and some pictures from my Pinterest.


Rom: del 2

Rom: del 2

10 Instagramkonton att följa

10 Instagramkonton att följa