provadenna.jpeg

Hi.

On my blog you will find interviews with creative girls, recipes, positivity and some of my days in pictures.  

London genom min mobil

London genom min mobil

L1.jpg

Hej kompis!

Jag har varit i London över helgen och det var mysigt och glittrigt och gott. Jag har inte riktigt tyckt om London tidigare men känner att jag kom hem med en ny bild av den fortfarande smutsiga, men också fina och operfekta staden. Det är så lyxigt att hänga med någon som bor i staden som man besöker. Då får man se alla de där bästa gatorna och dricka kokoskaffe på de allra minsta fiken. Det blir en helt annan grej då. Min systemkamera lämnades hemma under den här resan och mobilen fick istället fånga platser och maträtter som jag vill minnas. Jag tycker på något sätt att mobilbilder passar London. Lite suddigt, obrytt och härligt.

Bilderna ovan är från min första dag då jag åt hallon-matcha-kokos-chiapudding på ett fik och drack en cappe medan Sofia (min kompis som jag hälsade på) jobbade. Fiket hette LSS och låg i en gullig backe i Hampstead. För övrigt var hela det området härligt! London är ju så himla mycket mer än trötta ben på Oxford Street, kom ihåg det! 

L2.jpg

Här är bilder från ett museum i parken Hampstead Heath. Jag hamnade på en konstrunda där av en slump men vad gör man. Konstnären, som jag inte minns namnet på, kunde måla med båda händerna samtidigt och var känd för att måla sina verk på bara några timmar. Varsågod för information om konstnären som jag inte minns namnet på. 

L34.jpg

Sofia visade mig det mysigaste fiket någonsin med hundar på golvet, blommor på borden och veganska brownies. Lele's hette det och låg i området Hackney. Tips! Vi kikade även in på fiket som Sofia bakar för, Palm Vaults. Hon bakar så goda grejer att man inte kan sluta äta. Hon hade till exempel gjort någon typ av cashewglass med dadelkaramell som jag tryckte i mig hemma i hennes soffa. Så så gott. Kolla in Sofias Instagram här om du blev nyfiken.

L55.jpg

Avokadomackor med kikärtor och stekt surdegsbröd med hallon, jordnötssmör och vispad kokosgrädde. Kill me vad gott. Kakaonibs var det förresten också på det stekta surdegsbrödet! Ska nog köpa det nästa gång jag handlar, de är sådär perfekt knapriga och chokladiga. 

L5.jpg

En matbutik, ett gatuhörn och ett fruktstånd. Men det ser du ju. 

L6.jpg

Fasader, gator och solstrålar. Det var soligt i London under två av mina tre dagar och det var bra. Solen gör mig vårpirrig.

L44.jpg

En av dagarna hamnade vi på en farm mitt i stan. Med fåglar och getter och ungar som kubbade runt.

NYY.jpg

Har ätit så god mat också; pizza med scampi, chili och persilja på Pizza East + bowl med sötpotatisfalafel, grön hummus och bovete. En kväll köpte vi med oss massa goda grejer från en mataffär och åt till middag. Typ avokadohummus som inte smakade avokado, poppade chips, ravioli med tofu och choklad med lönnsirap och salt. Tycker det är så kul att handla mat utomlands. Jag kan gå i matbutiker i tusen år och kolla efter roliga förpackningar. Mat är livet.

Jag hade velat åka tillbaka till London snart igen. Stora städer är en sådan frihet. Man kan vara vem som helst och göra vad som helst. Ingen bryr sig. 

I alla fall. Ha en fin måndag och tack för att du läser. På riktigt, det är så fint att få dela saker med dig. Om det så är kakrecept eller mobilbilder från London. Tack.

/A weekend in London.


Ärthummus,karamelliserad banan och ett persikotäcke

Ärthummus,karamelliserad banan och ett persikotäcke

Bondkakor

Bondkakor